Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, yarın ihalesi yapılacak olan promosyon güncellemesinin işveren ve işçinin mutabık kalacağı bir ücrette anlaşılmasını beklediklerini söyledi.
Demir, promosyon güncellemesi için ihalenin uyarın TTK Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “Yarın gerçekleştirilecek olan promosyon ihalesinde sendika olarak taleplerimizi daha önce açıklamıştık. Kırmızı çizgimiz 35 bin TL’nin altında ihalenin sonuçlanmamasıdır. Bunda da en az bizim kadar işveren olan TTK Genel Müdürlüğü ve yetkililerinin de sorumluluğu vardır. Şartnamede yer alan madde 5 : ‘Kurumunuz Genel Müdürlüğü’nde ve bağlı TİM Müdürlüklerinde kurumca belirlenecek yerlere ihaleyi kazanan banka tarafından isteğe bağlı olarak ATM kurulabilecektir.’ ve Madde 6: ‘Bankanın istemesi halinde Genel Müdürlüğümüz binasına belirlenecek kira bedeli bankaca karşılanmak üzere 1 adet büro kurulabilecektir.’ şartlarının sözleşmeden çıkarılması tekliflerin yükselmesinde etken olacaktır. Bir taraftan işçimize yüksek promosyon ücreti almaya çalışırken bankaların da teklifi yükseltmesi için işveren tarafından gerekli kolaylığın sağlanması gerekmektedir.” dedi.
Sendika olarak TTK Genel Müdürlüğü’nü işçinin yanında olmaya ve sağ duyulu olmaya davet eden Demir, dünyanın en zor mesleğini yapan maden işçinin en iyi ücreti alması için gereken hassasiyeti göstermesini beklediklerini ifade etti. Demir, işçinin beklediği teklifin verilmemesi halinde ihalenin Genel Müdürlük tarafından ileri bir tarihe ertelenmesini istediklerinin de altını çizerek, ‘İşçi temsilcisi olarak işverenin madenci için atacağı her adımda yanında yer almaya hazırız” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi