AK parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Bartın Amasra'daki grizu patlaması sonrasında yargının araştırması ve incelemesini devam ettiğini belirterek ihmali olanların kesinlikle cezasız kalmayacağını ifade etti.

AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu gazetecilerin gündemi ilişkin sorularına cevaplandırdı önemli açıklamalar yaptı.

AMASRA'DA İHMALİ OLANLARI VARSA KESİNLİKLE HESAP SORULACAKTIR...
Amasra da grizu patlaması sonrasında yargının bu işi araştırdığını ve suçlu veya suçlulardan kesinlikle hesap sorulacağını belirten AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Öncelikli olarak gerçekten büyük bir acımız var ama sıradaki facia hepimizi derinden yaraladı üzdü sadece Bartın değil tüm Türkiye'yi üzen bir olay tabii ki bu olayın tüm detaylarıyla yargı mensuplarımız şu anda incelemeleri başlattı ve araştırmaya devam ediyorlar bütün bilgiler bütün verirler şu anda toplanıyor tabii ki bu kazanın kesinlikle olmasını bizler istemezdik fakat Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir kader hadisesi kesinlikle söz konusudur ve enerji bakanımızın açıklamaları da kaza sonucunda geçmişe dönük o saatleri dönük o hataları varsa o anlara dair bir kusur varsa ve ihmali olanlar varsa kesinlikle bunlar yargısal olarak incelenecek değerlendirilecektir ve nihai sonuca ulaşılacaktır bizler kesinlikle hatası olana hem bu alemde vicdanımız rahat olması hem de ahirette vicdanımızı rahat olması için suçlu veya suçluları varsa kesinlikle cezalandırılması yönündeyiz" şeklinde konuştu.

2003'DEN ÖNCEKİ ŞEHİT MADENCİ YAKINLARININ İŞE ALINMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR

Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Şehit madenci yakınlarının maaşa bağlanması ve bununla beraber bir tane madenci yakınının kamu kurumunda iş verilmesi zaten geçmiş dönemlerde yapılan bir uygulamaydı. Tarih sınırlamasının tekrar revize edilmesini ise grup yönetimimizde dile getirdik. Tarihin revize edilmesi ile alakalı bir çalışma var. Bu 2003 yılı baz alınmıştı, 2003 yılından daha önceki şehit yakınları için tabii ki bir çalışmamız var. İnşallah bunu da bu sefer neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi.

AMASRA'DAKİ GRİZU PATLAMASINI İŞ CİNAYETİ OLARAK TABİR ETMEK AHLAKİ DEĞİLDİR..

Bartın Amasra'daki grizu patlamasının özellikle bazı kesimlerce iş cinayeti olarak değerlendirilmesine sert tepki gösteren AK parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Zonguldak'ın geçmiş tarihinde Türkiye taş kömürü kurumunun geçmiş tarihine bakarsak bu tür faciaları hep beraber yaşadık unu kesinlikle bir cinayet gibi yaftalamak o sınıfa koymak bence bu ahlaki değil bunu özellikle vurgulamak istiyorum şu anda 41 ailemin acısı var bununla beraber İstanbul Çam Sakura Hastanesi'nde yatan yaralılarımız var öncelikli olarak öncelikli onlara şifalar diliyorum şehit ailelerimize Allah sabırlar versin hepsini acısı büyük ve onların yaralarını sarmak durumundayız şu anda dediğim gibi yargı boyutu belli bir sonuca netice bağlanmadan bizlerin bu şekilde yorumlar yapılması hem aileleri yaralar hem de bununla beraber kurumu yaralar diye düşünüyorum.

ÇOLAKOĞLU, MADEN MÜHENDİS ODASI BAŞKANI ÖZTÜRK'E CEVAP VERDİ

Maden Mühendisi Odası Başkanı Çağlar Öztürk'ün, "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden mühendisliği eksiği var ve kurumun maden mühendisi alma yetkisi yok ve bakanlık kuruma mühendis almasına izin vermiyor" şeklindeki açıklamasını değerlendiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Bunun belli bir kriterleri vardır, sonuç itibariyle bizim Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda mühendislerimiz tabii ki vardır. Yine aynı şekilde hem Amasra hem de diğer müesseselerde hem emniyet mühendislerimiz hem de üretim mühendislerimiz anlamında hepsinin sayıları mevcuttur. tabii ki bir eksiklik varsa bizlerde bu bağlamda gereken talepleri hem enerji bakanımıza, hem de çalışma bakanlığımıza tabii ki iletiriz. ama ben sayının şu anda çok acil bir şekilde eksik olduğu görüşünde kesinlikle değilim" ifadesini kullandı.

TTK'YA İŞÇİ ALIMI..

Kuruma işçi alınması için Cumhurbaşkanı ve enerji bakanına ilettiklerini ifade eden AK Parti milletvekili Ahmet Çolakoğlu şunları söyledi " Eksiklikler varsa bu eksiklikler giderilir. bizler iktidarımız döneminde devamlı olarak Türkiye taş kömürü kurumunun işçi ihtiyacını karşıladık bunları şu anda rakamlar halinde tek tek ortaya koyabiliriz yine ihtiyaç var ise bir işçi alımı konusunda elimizden gelen gayreti göstererek bunu sayın cumhurbaşkanımıza sayın enerjiye bakanımıza aynı şekilde personel ve işçi ihtiyacımız olduğunu dile getirdik" dedi.
YERLİ KÖMÜRE VERİLEN TEŞVİK DAHA DA ARTTIRILACAK..

İthal kömür ile yerli kömüre verilen teşvik ile ilgili konuşan AK Parti milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "yerli kömür ve ithal kömür teşviki konusunda termik santraller boyutunda bu çalışmamız bizim yükselen enerji fiyatlarından halkın daha uygun enerji tüketilmesi için yaptığımız bir uygulamaydı ve 6 aylık bir uygulamaydı ve bu 6 aylık uygulama sonunda bir eylül itibariyle olması gerekiyor 1 Eylül itibariyle yeni fiyat düzenlemesi yapıldı 1.250-1300 1.400 civarlarında olan yerli kömüre verilen teşvik miktarı 2050 liraya yükseltildi. Yine bu bağlamda yerli kömüre teşvik anlamında bu rakamda tekrar ileriki zamanlarda revize etme durumumuz var. bizim öncelikli olarak hedefimiz bütün toplumun özellikle konutlarda yaşayan bütün vatandaşlarımızın uygun elektrik tüketimi ile alakalı yaptığımız düzenlemelerde bunlar" ifadesini kullandı.
ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY İÇİNDE ÇAYCUMA TARIM OSB'DE ARAZİLER MÜTEŞEBBİSLERE TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK..

Çaycuma Tarım OSB konusunda da müjdeli haber veren AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Nasip olursa önümüzdeki ilk 6 ayda arazinin müteşebbislere yatırımcılara devri yapılacak bunun akabinde de orada seralar kurulmaya başlanacak 2023 yılında İnşallah hep beraber o bölgede seralarda üretilmiş hep beraber göreceğiz" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi