AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı ve il yönetim kurulu üyeleri, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu ziyaret etti. 

Başkan Sarıoğlu nazik ziyaretinden dolayı İl Başkanı Muammer Avcı’ya teşekkür ederek, emeklilerin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırmak üzere dosya teslim ettim 

Başkan Sarıoğlu, “


AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı ve il yönetim kurulu üyeleri, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu ziyaret etti. 

Başkan Sarıoğlu nazik ziyaretinden dolayı İl Başkanı Muammer Avcı’ya teşekkür ederek, emeklilerin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırmak üzere dosya teslim ediyorum dedi. Başkan Sarıoğlu’nun açıklaması şu şekilde; “2023’ün emekli aylıklarında güncel yaşamın çok altında devam etmekte, emeklilikte yaşlı bir emekli ailesinin sağlık sorunları da gözetilerek insan onuruna yaraşır bir ücret verilmelidir. İkramiyeler yıllık askeri ücrete ve artışına endekslenmeli haklarında karar verilirken emekliler o kurulda yok, kurullarda kendisi tarafından temsil edilmeyen tek kesim emeklilerdir. Emeklilere de sendikalaşma hakkı verilmeli işçi ve Bağkur emeklisi ne de gösterge ve katsayı sistemi uygulanarak milli gelirden refah payı verilmesi bugün emeklinin yüzde sekseninin askeri ücretin altında gelirli zor yaşam şartlarıyla hayatını idame ettirmeye çalıştı, görmezlikten gelinemez. Emeklilikte sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat geçirebileceğimiz bir emekli aylığı en büyük arzumuzdur. Maaşlara verilen artışlar çarşıya pazara gelen zamlarla o ay erimektedir. Serbes piyasa demek piyasa bildiğini okur demek olmamalı yoksa ücretlinin mağduriyeti hiç bitmez. Hükümet ler üretimin artırılması için gerekli çalışmaları yapması Üretici ve küçük esnafın sorunlarına çare bulunması ithalat değil üretim yapılması. Emeklilerimize en iyi yaşam şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir, emeklilik Yusuf değil bir haktır anayasamızda vazgeçilmez bir unsur olan eşit vatandaşlık hakkımızı sosyal güvenlikte de istiyoruz. 5510 sayılı yasa ele alınarak adaletli bir intibak düzenlemesi aynı hizmet ile aynı prim ödeyen emekliler arasındaki maaş farklılığının ortadan kaldırılması. Emeklilere katsayı ve gösterge sisteminin tekrar hayata geçirilmesi sağlık gibi önemli ve anayasal hak olan bir alanda emekliden Allah katkı paylarının kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu elimde bulunan dosyayı cumhurbaşkanına vereceğine inandığım için huzurlarınızda Muammer Başkanıma teslim ediyorum” dedi. 

SİYASİ ANLAMDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ 


Ziyarette konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı ” Bunu burda açık ve net ifade etmek istiyorum ki biz son 80 yılı iyi okuyan iyi analiz eden bir partiyiz. Bizim Zonguldak’ımızın özellikle Türkiye de ticaret üstü bir il olduğunu her platformda söylüyoruz. Emekliler bizim için kıymetliler bu şehrin emeklileri ülkenin sanayileşmesinde büyük katkıda bulundular. Baktığınızda geçmiş Zonguldak’ı kıyaslayan adete bizim seçmen nezdinde omurgamız saydığımız çok kıymetli büyüklerimiz abilerimiz sizin hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum. Bizlerde siyasi anlamda elimizden geleni yapacağız. Bu bizim önümüzde ki seçimlerle ilgili hemde manen çok önemli konumuz o yüzden inşallah hayırlı bir netice alacağımıza da inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

(HABER: Aytaç Öztürk)

Editör: Haber Merkezi