Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 6'lı masaya geri dönen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "eşek" benzetmesi yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bülent Kantarcı, 6'lı masaya geri dönen Akşener için, "Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş" paylaşımı yaptı.Skandal paylaşına gösterilen tepkiler sonrası Kantarcı, Türk Dil Kurumu'nu işaret ederek paylaşımının "teşbih" olduğunu söyledi.

Bülent Kantarcı'nın hakaret ve saygısızlık içeren paylaşımı kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, ilimizde 6'lı masanın bileşenlerini oluşturan siyasi partilerin il başkanlarının sessiz kalışına anlam verilemiyor.

6'lı masanın bileşenlerini oluşturan siyasi parti temsilcilerinden CHP İl Başkanı Murat Pulat, İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Deva Partisi İl Başkanı Fatih Keleş ve Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Kutayer'den hiçbir açıklama ve kınama gelmeyişi de kamuoyunda eleştiri ve tepkiyle karşılanıyor.

Bülent Kantarcı'nın, 6'lı masanın ikinci büyük partisi İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener' yönelik "eşek" benzetmesi ulasal haber ajanslarına da konu oldu.

CHP'de SESSİZLİK

*** Öte yandan, Çaycuma'nın CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın, CHP'nin ittifak ortağı İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "eşek" benzetmesi karşısında CHP il ve ilçe yönetimleri sessizliğini koruyor.

Bülent Kantarcı'nın hakaret içeren paylaşımının, iki siyasi parti arasında krize neden olabileceğini vurgulayan bazı CHP'li ve İyi Parti'li vatandaşlar, " CHP İl Baykanı nerede, İyi Parti İl Başkanı nerede, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi il başkanları nerede? Bir ilçe belediye başkanı, bir siyasi partinin genel başkanına söyle bir benzetme yapmak cüretini nerden alıyor? CHP il ve ilçe yönetimleri, 6'lı masanın bileşenlerini oluşturan siyasi partilerin il başkanları neden sessiz kalıyor?

CHP İl Başkanlığı tarafından, Bülent Kantarcı hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılacak mı?

KRİZ ÇIKARABİLİR

*** Bülent Kantarcı'nın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "eşek" benzetmesi yapması. Zonguldak yerel basını ile ulusal basında geniş yer buldu.

Basında yer alan haberlerin ardından, özellikle CHP ve İyi Parti'den ses çıkmayışı yoğun eleştiri konusu oluyor.

Bülent Kantarcı'nın hakaret ve saygısızlık içeren tavrıyla ilgili  CHP Genel Merkezi tarafından disiplin soruşturması açılıp açılmayacağı tartışılırken, iki parti arasında yeni bir kriz çıkıp çıkmayacağı da merak ediliyor.

SON DAKİKA :

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, Bülent Kantarcı'nın, Meral Akşener'e yönelik "eşek" benzetmesine sert tepki gösterdi.

Gülay, açıklamasında Bülent Kantarcı'dan derhal özür dilemesini istedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi