Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Almanya'daki temasları kapsamında, bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti. Bunlardan biri de merkezi Herne kentinde yer alan, Avrupa Devrekliler Derneği oldu. İnce'ye, dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye edildi.

Almanya'dan gazeteci Mustafa Tığlı'dan alınan bilgiye göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Almanya'daki temasları kapsamında, bazı sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etti. Bunlardan biri de merkezi Herne kentinde yer alan, Avrupa Devrekliler Derneği oldu. İnce'ye, dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye edildi. Parti sözcüsü İpek Özkal Sayan'ında katıldığı STK ziyaretinde. İnce'ye, dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye edildi. Zonguldaklı olan Memleket Partisi Almanya Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Yağcı, İnce'yi derneğe davet etti. İnce, Devrekliler Derneği'ni ziyaret ederek, dernek başkanı Mustafa Yağcı'dan dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Zonguldaklılara selam gönderdi.

İnce, dernek lokalinde vatandaşların sorunlarını dinledi. İnce'ye Türk Çayı ve simit ikram edildi. Muharrem İnce, Almanya göç tarihinde, Zonguldaklıların önemine değindi. İnce, Almanya'da çok sayıda Zonguldaklı olduğunu gördüğünü belirterek, Almanya'ya ilk gelen nesil olan Zonguldaklıların torunlarından, o günlerle ilgili kısa bilgi aldı. Dernekteki vatandaşlarda, İnce'ye Avrupalı Türklerin sorunları ile ilgili sorular yöneltti ve destek olmasını istedi. İnce, Memleket Partisi Almanya yönetiminde yer alan Özkan Yağcı'yı örnek göstererek, Zonguldaklıları çok sevdiğini ve Zonguldak'ta çok dostlarının olduğuna vurgu yaptı. İnce, Zonguldaklılara da selam gönderdi.

Dernek başkanı Mustafa Yağcı, İnce'ye derneğe ziyaretinden dolayı teşekkür etti. '' Yağcı, Türkiye'den derneğimizi ziyaret edip, vatandaşlarımızı bilgilendirmek, buradaki insanlarımız için önemli. Ülkemizden kilometrelerce uzaklıktan gelip, onları misafir etmek bizim görevimiz '' dedi.

Almanya'da, büyük bir Zonguldak var.

Daha sonra, Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın, genel başkanları Muharrem İnce ile telefonda görüntülü kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Yalçın, genel başkanları İnce'ye derneği ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Yalçın, gazeteci Mustafa Tığlı'ya yaptığı açıklamada, '' Almanya'da büyük bir Zonguldak' daha var. Özellikle, NRW eyaletinde en çok Türk kökenli nüfus, ile göre Zonguldaklılar. Almanya'da il dernekleri, ilçe ve köy dernekleri var. Nüfus olarak yaygınlar. Sivil toplum kuruluşları olarak orada aktifler. Siyaset sahnesinde de etkili olmaya başladılar. Almanya'da Memleket Partisi, yeni ama hızlı bir şekilde teşkilatlanıyor. Almanya'daki ekibimiz çok güçlü. En önemlisi de, teşkilat içesinde Zonguldaklı dostlarımız ve kardeşlerimiz var. Zonguldaklı olarak, Özkan Yağcı arkadaşımız üstün bir performans sergiledi. Diğer taraftan Timur ve Cüneyt arkadaşımız var. Kadınlarımız da aktif. Ayla ve Canan hanım var. Almanya'daki ziyaret bize de güç kattı. Zonguldaklılar, İnce'ye Almanya'da büyük destek veriyor. Almanya'da Memleket Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde yükse oy oranına ulaşacağımıza inanıyorum '' şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi