Çalışma ve İşkur Genel Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizde can kaybı ve hasara neden olan deprem felaketine maruz kalan vatandaşlarımızdan Zonguldak'a gelen afetzedelerin işgücüne katılması, hayatlarının idamesinin sağlanması ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamak amacıyla işe yerleştirilme süreci başlatıldı.

Bu doğrultuda İl Çalışma ve İşkur İl Müdürü Okan Şentürk ve görevli iş ve meslek danışmanları tarafından İlimizde bulunan KYK yurtlarına, çeşitli kurum ve kuruluşların misafirhanelerine yerleştirilen afet zedeler ziyaret ederek çalışma isteğinde bulunanların iş talepleri alındı.

İlimizde bulunan ticaret ve sanayi odaları, meslek odaları ve organize sanayi müdürlükleri ile işbirliğinin sağlanması amacıyla İl Müdürü Okan Şentürk, İl Müdür Yardımcısı Sinan Karademir, Şube Müdürleri Özgür Tanrıverdi ve Ayfer Yazıcı tarafından odalar ziyaret edilerek bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde tüm sanayi ve ticaret odaları, meslek odaları ve organize sanayi müdürlükleri konuya aynı hassasiyetle yaklaşmış ve deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızı istihdamını sağlayabilecek açık iş pozisyonu bulunan odalara bağlı iş verenlerimizin işgücü taleplerini İl Müdürlüğü'ne bildirilmesi durumunda açık iş pozisyonu ile iş arayan afetzede iş arayanlar eşleştiriletek deprem bize gelirin istihdamları sağlanmaya çalışılacak.

71 DEPREMZEDEDEN 8'İ İSTİHDAM EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan çalışma ve işkur İl Müdürü Okan Şentürk, 71 kişiden 8'inin istihdam edildiğini 63 deprem bedeni ise istihdam edilmeye devam edileceğini belirterek şunları söyledi;


" 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş bölgesinde ve 11 ilimizi etkileyen depremle ilgili ilk önce depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.
Ve ilimize gelen depremzedelerle ilgili Kredi Yurtlar Kurumu'nda ve  evlerde misafir edilen deprem velilerimizi iş ve meslek danışmanları tarafından ziyaretler gerçekleştirilmektedir. Kişilerin talepleri doğrultusun da çalışmak ve  istihdam yaratıldığında aktif olarak işğüğnde olmak istediklerini belirten 71 kişi ile ilgili Çaycuma organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak ticaret odaları ve tüm ilçe Ticaret odalarıyla, Zonguldak Esnaf Odası birliğiyle ve ilçe Esnaf Odaları başkanları ile yapmış olduğumuz olumlu görüşmeler sonucunda her türlü katkıyı bize sağlayacaklarını ifade ettiler.
Ve bu 71 kişiden şu andaki ilk etapta 8 kişisi işe yerleştirilmiş durumdadır. Biz işkur İl Müdürlüğü olarak bize katkı sağlayan başka Ticaret odalarımıza, esnaf odalarımıza, Çaycuma organize sanayisi bölgesi başkanlığımıza ve tüm işverenlerimize teşekkür ediyoruz Bu konuda bize destek sağladıkları için kendilerine özellikle çok teşekkür ediyorum' dedi.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi