MHP Zonguldak Milletvekili A.Adayı Varol Demirköse, ‘Zonguldak'ta acil tedbir alınmalı ve yatırımlar artarken işsizlik sebebi ile sürekli göç vermemiz engellenmelidir’ dedi. 

Varol Demirköse açıklamasında, “
Filyos projesi ve doğalgaz çalışmaları kapsamında şu an 9 bin kişi çalışıyor ve 2030'da 50 bin istihdam hedefleniyor.
Ereğli tersanelerinde ise 900 kişi çalışıyor ve tersanelerin desteklenmesi halinde 5 binden fazla istihdam hedefleniyor.
Filyos yatırımları ve doğalgaz çalışmaları, tersaneler ve OSB leride dikkate aldığımızda 2030 da Zonguldak'ta 50 bin, 2050 de 100 bin den fazla istihdam sağlanacaktır. Tersanelerde, doğalgaz çalışmalarında ve Filyos yatırımları kapsamındaki çalışmalarda özellikle kaynakçılık olmak üzere üretim ve imalata dayalı nitelikli eleman bulma konusunda çok büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Bölgemizin nitelikli eleman ihtiyacının tespit edilip eğitim kurumlarının bölümler açıp hazırlık yapması konusunu uzun zamandır gündeme getirip yetkili kurumlarla ve kamuoyunda paylaştık. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde doğalgaz ile ilgili iki bölüm açılması, Mesleki Eğitim kurumlarında ise ek bölümler açılması önemli bir çalışmadır.Ancak bu çalışmalar yeterli değildir. Bölgemizdeki yatırımlara ve imkânlara bağlı istihdam hedefleri varken, nitelikli eleman ihtiyacı tespit edilip okullar açılmalı, açılan okullar ve bölümler geliştirilmeli, halkımız da bu okulların önemi konusunda bilgilendirilmelidir” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi