İhracat birim değer endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,0 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %10,9, ham maddelerde (yakıt hariç) %2,6, yakıtlarda %36,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,2 arttı.

İhracat miktar endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,8 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %0,2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %2,5 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) %9,0 ve yakıtlarda %3,5 arttı.

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre İthalat birim değer endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %1,6 ve yakıtlarda %40,0 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) %4,2 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %0,7 azaldı.

İthalat miktar endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,8 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %13,0 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,8 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) %19,3 ve yakıtlarda %15,8 azaldı.
(Haber merkezi)



 

Editör: Haber Merkezi