Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nu ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "İktidar emekler günü için kutlu olsun demesin, kutlu olsun diyeceğinize emekliler huzurlu ve mutlu olsun deyin ve bunun için elinizi taşın altına koyun" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve yönetim kurulu üyeleri 30 Haziran Emekliler Günü kapsamında Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nu ziyaret etti.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu'da ziyaretten duyduğum memnuniyet dile getirerek, "İçinde bulunduğumuz bina sizin eserinizdir. Sizin sayenizde yıllardır bu binada otururuz teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Emekli olarak mağdur olduklarını ve zor durumdan ifade eden Mustafa Sarıoğlu, "Yılardır aylardır yöre milletvekillerimize iktidarı muhalefet hepsine söylüyoruz fakat o parlamento kürsüsünden bir kez olsun emeklerin derdini dile getirmediler. 30 Haziran'a kadar susma hakkımızı kullanalım dedik ve sustuk ama artık susmayacağız. Bayram ikramiyesi ile ilgili resmi bir açıklama hala yapılmadı bayram ikramiyesi verildiğinde kurban bin liraydı şu anda kurban 4.000 lira 5000 lira. İntibak yasamız çıkmadı, yani bize yeterli hak verilmedi. Zonguldak'ta 165.000 emekli var, Türkiye'de 13,5 milyon emekli var. Emekliler her şeyi takip ediyor emekli memleketini milletini devletini bayrağını seven Devleti için her an için canını verebilecek kapasitede insanlardır. Biz ülkenin akil heyetiyiz. Bizi ciddiye almayanlara Bizi hiç ciddiye almayanı Biz hiç ciddiye almayız" dedi

Mustafa Sarıoğlu’nun 30 Haziran'da il dışında olması sebebiyle ziyareti bugün gerçekleştirdiklerini ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'de, "Tüm emeklerimize en içten sevgilerimize saygılarımızı sunuyoruz. 30 Haziran büyük Önder'in emekli olma tarihidir ve bu Türkiye'de emekliler gün olarak kutlanıyor. Ama dikkat ederseniz ben dün verdiğim açıklamada kutlu olsun demedim, iktidara seslenerek kutlu olsun diyeceğinize emekler huzurlu ve mutlu olsun deyin ve bunun için de elinizi taşın altına koyun. Şu anda toplumun her kesiminin sorunları çok fazla sorunlar artık birikti birikti birikti ta şurasına kadar geldi. Türk milleti sağ duyurudur ama sandık önüne geldiği zaman da ne yapacağını bilir ve şu anda en çok ezilen ve mağdur olan kesin başında emeklerimiz geliyor. Yıllarca aileleri için ülkemiz için çalıştılar, çabaladılar ve Emekli olduktan sonra da hayatlarını huzur içerisinde sağlık içerisinde yaşamları sürmeleri gerekirken Türkiye'de maalesef tam tersi oldu. Emeklilerimiz aldıkları maaşla yetinemeyip ikinci bir işte çalıştıklarını görüyoruz. En düşük emekli maaşını 2500 liradan 3.500 lira yapmak da övünülecek bir durum değildir" dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi