Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Kaçak ocakların ruhsatlandırılması gerektiğini ifade etti.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik Belde Belediye Başkanı burhan Sezgin, belediye çalışmalarla ilgili bilgi verdi, TOKİ ve kaçak ocaklar konusu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HASAN FAHRİ YILDIRIM İSTİFA ETTİĞİNDE BELEDİYEMİZ BORÇ BATAĞINDAYDI

Helik Belediye Başkanım Burhan Sezgin, "Gelik Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda hizmetlerimizi yürütüyoruz. Her şey yolunda gidiyor, benden önceki gerek belediyesinin ekonomik durumunu biliyordunuz. 
Bir önceki belediye başkanımız Sayın Hasan Fahri Yıldırım istifa ettiğinde belediye borç batağındaydı. Sadece belediyenin işçilere olan borçu 1.500.000 TL idi. 
Biz görevi işte buralardan aldık. Gelil'te kötü bir tablo vardı. Bundan sonraki yaptığımız çalışmalar özellikle yol sorunları, çevre sorunları bitirdik denilebilir. Şu an işçilerimizde maaşlarını düzgün bir şekilde alıyorlar, biz kendimize göre bir denge kurduk. Şu an hizmetler yolunda gidiyor." dedi.

TOKİ PTOJESİ BİZDE YAPMAK İSTİYORUZ ANCAK ARAZİ KONUSUNDA SIKINTI VAR..
Gelik'te TOKİ projesini yapmak istediklerini ancak ağırsa konusunda sıkıntı yaşattığını belirten gerek Belediye Başkanı Burhan Sezgin şunları söyledi:

"Beldemizde TOKİ projesini başlatmak istiyoruz ancak arazi problemimiz var. 
Gelik ormanlık bölge ve kaçak ocaklar bölgesi.
Her yeri bombalanan bir alan TOKİ nereye yapacaksınız. Kendimize sağlam bir zemin bulmamız lazım, ne belediyenin ne de hazinenin yeri yok. Orman zaten bize yer vermez. 
TOKİ için belde de çok talep var ama maalesef yerimiz yok"

KAÇAK OCAKLAR RUHSATLANDIRILSIN

Kaçak ocakların 90 ruhsatlandırılması gerektiğini ifade eden Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin şunları söyledi

"Kaçak ocak mevzusu çok derin bir mevzu, ben buna kaçak demek istemiyorum orada çalışan arkadaşlara eskiden hırsız derlerdi.
Çok çirkin bir ithamdır bu. Kaçak ocak meselesi eş ve çocuklara kadar sirayet edebilen bir durumdu.
Artık hırsızlık kavramından çıkartıldı. Ben bu ocakların çalışmasından yanayım. Hatta devletin desteklemesinden yanayım.
Onlarda ruhsat da çalışsınlar, yasal çalışsınlar. Bundan yanayım. Bu ocaklar ne devletin ne özel sektörün yatırım yaptığı ocaklardır.
Buralarda yüzlerce çalışan insanlar var. Belirli bir yaşa gelmiş ve işe giremeyen bir kesim var.  Yüksekte maaşı var, sigortası yok ama insanlar buralarda çalışmayı tercih ediyor.
Ben kaçak ocakların düzenlenerek desteklenmesinden yanayım. Yasa dışı çalışmayı kimse desteklemez ancak bu yasallaştırılabilir. Çünkü oralarda çalışanlar da Zonguldak’ın insanları. 
1960 yılından beri yaşanan bir gerçektir bu. Buranın insanın bir kültürüdür bu, bu bir şekilde düzeltilmeli.
Siyaseten elden geçirilecek bir durum"

(HABER-Göksel ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi