Bartın'ın Amasra İlçesinde Cuma akşamı saat 18.15 sıralarında TTK'ya bağlı kömür ocağında meydana gelen grizu faciasında yaşamlarını yitiren 41 maden şehidi köylerinde düzenlenen cenaze törenleri ile gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Cenaze törenlerinde gözlaşları sel oldu, ağıtlar yakıldı, Türkiye'yi yasa boğan grizu faciasında şehit olan madencilerin cenazeleri yoğun katılımlarla son yolculuklarına uğurlandı.

Devletin bütün imkanlarını seferber ettiği grizu faciasında arama ve kurtarma çalışmalarına Bartın ve çevre illerden AFAD ekipleri, TTK tahlisiye ekipleri ve belediyeler de katıldı.

Kazadan yaralı kurtulan madencileri hastanelere taşımak üzere ambulanslar, ambulans uçak ve helikopterler görevlendirildi.

Aynı müessesede çalışan maden işçileri grizu patlaması sonucu ocakta kalan arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Kendi çabaları ve arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda 58 madenci ocaktan sağ olarak çıkarıldı.

41 madencinin şehit olduğu grizu faciasından yaralı olarak kurtarılan 6 maden işçisi ambulans uçaklarla İstanbul Başakşehir Çam ve Çakura Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin sağlık durumumun iyi olduğu, yanık tedavisi gören diğer beş madencinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde meydana gelen ve 41 maden işçisinin şehit olmasına neden olan grizu faciası ile ilgili olarak anında soruşturma açıldı. Bartın Cumhuriyet Savcılığı'nca görevlendirilen beş Cumhuriyet Savcısı soruşturmaya başlarken, 5 iş müfettişi de kazanın meydana gelme sebepleriyle ilgili inceleme yapıyor.

Kazanın duyulmasının hemen ardından devlet erkanı ve siyasi liderler Amasra'ya akın etti.

Başta Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan olmak üzere, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Lideri Meral Akşener, BBP Lideri Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevlendirmesi ile Sadir Durmaz bölgeye gelen liderler arasında yer aldı.

Siyasi parti liderleri şehit madencilerin cenaze törenlerine katıldı, taziye ziyaretlerinde bulundu.

Bartın şehit madencilerini uğurlarken acı, hüzün ve gözyaşı birbirine karıştı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi