Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen 6. olağan kurulu Öğretmenevi’nde yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede Kamuran Aşkar güven tazeledi. 

“Süslü nutuklar değil, öğretmenin gerçekten önemsendiği Tükiye istiyoruz”

Öğretmenevi’nde gerçekleşen kongre divan kurulunun belirlenmesinin ardından oy kullanma işlemi işlemi ile devam etti. 120 
üyenin oy kullanmasının ardından yeniden güven tazeleyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar bir konuşma yaparak; “Tek listeyle gidilen kongremizde inşallah dört yıl boyunca yeniden hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğitim adına Türkiye’nin ve Zonguldak’ın en büyük sendikası olarak ciddi manada sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Öğretmen kariyer basamaklara sınavı konusunda eğitim-birsen olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Eğitimin dinamiği olan öğretmen arkadaşlarımızın mutluluğunu sağlamaktan geçiyor. Öğretmen kariyer basamakları konusunda sendikamızın önerisi olan 8 yıl çalışan arkadaşlarımızın uzman 12 yıl çalışan arkadaşlarımızın Başöğretmen olması yolunda henüz bir adım atılmadığını görüyoruz. Milli eğitimin asıl yükünü çeken arkadaşlarımızın Kariyer Basamakları konusunda dışarıda tutulduğunu görüyorsunuz. Diğer yandan Zonguldak da ikili eğitimde sıkıntılar olduğunu görüyorsunuz. 24 Kasım’larda süslü nutuklar değil Öğretmenin gerçekten önemsendiği ve taleplerinin dikkate alındığı bir Türkiye arzusundayız. Bu kapsamda öğretmenlerimizin haklarını savunmak adına bu platformlarda konuşmaya destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi