Zonguldak’ın televizyonu  Kanal Z,  28.yaşını kutluyor. 1 Aralık 1994 yılında yayın hayatına başlayan Kanal Z, merhum usta gazeteci-yazar Ali Bahadır tarafından kuruldu. 19 Temmuz 2006 yılında Demir Gruba devredilen Kanal Z, 67 TV ile birlikte uzun süre uydudan ortak yayın yaparak Zonguldak'ın sesini, adını, dünyaya duyurdu.

 Kanal Z kuruluşundan itibaren ayrıcalıklı,nitelikli ve kaliteli kadrosu ile  seçkin bir televizyon olma özelliğini korudu.Kanal Z ili adına yaptığı görüntülü özel haberleri ile farkını, farklılığını her zaman ortaya koyuyor.Şeffaf yayıncılık politikası, objektif ve herkese açık,yayın anlayışı ile geçmişten bugüne Zonguldak halkının teveccühünü kazanmıştır, ülke genelinde ise çok büyük ilgi görmüştür, dünya geneli de izlenme adına önemli oranda izleyici kitlesine sahiptir.

 Kanal Z televizyon programları ile de çok dikkat çekiyor.Nitelikli,kalifiye  ve profesyonel bir yapı ile birlikte ,gün boyunca devam eden haber ve program akışları, spordan, siyasete, dini konulardan bir çok farklı konu başlıkları ile hassasiyetler öne çıkartarak toplum bilgilendirmesi  sağlanmaktadır.

Zonguldak yerelinde kalıcı bir ekol oluşturan Kanal Z Televizyonunun Yönetim Kurulu Başkanlığını Metin Demir, Genel Yayın Yönetmenliğini Simge Kırlı ve Sorumlu Müdürlüğünü Eda Demir yapıyor.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Kanal  Z Cumhurbaşkanlığı iletişim dairesi başkanlığının basın kartlarına sahiptir.

Televizyonlarında ilan gelirleri olmalı, uydu yayın ücretleri devle tarafından karşılanmalı.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak ülke geneli yaptığımız üst düzey sorumlularla olan  görüşmelerimizde televizyonların  gelirlerinin artması adına ilan ve aracılık reklam gelirleri olmalı, RTÜK payları düşürülmeli,uydu yayın ücretlerinin bugün adına sabit kura bağlanmasına rağmen, uydu yayın kira bedellerinin devlet tarafından desteklenmesi ve süspanse edilmesi gerektiğine inancımızı tamdır. Bu konuda çalışmalarımızı da çok yönlü sürdürüyoruz.

Başta imtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni, sorumlu yazı işleri müdürü,reji’de ki meslektaşlarımız, program yapımcıları, haber sunucuları olmak üzere tüm Kanal Z’ de görev yapanlar ve çalışanlarının  28. yaşını kutlarız..

Nice uzun yıllara. Nice uzun yaşlara.

 

                                                                                                           Saygılarımızla                                                                                                                            

                                                                                             ZGC Başkan ve yönetim kurulu   

              

                           ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL MERKEZİ

 

                EREĞLİ-ALAPLI- KOZLU-KİLİMLİ-ÇAYCUMA-DEVREK-GÖKÇEBEY

Editör: Haber Merkezi