Gökçebey Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda Zonguldak Engelliler Meclisi Otizmli Bireyler Devrek Temsilcisi Sibel Toplu tarafından Gökçebey Kaymakamı Emrah Arslan ve özel eğitim görevlilerine dünyayı otizmin gözünden gör sanal gerceklik sunumu yapıldı.

Gökçebey Özel Uygulama Okulu'nu ziyaret eden Gökçebey Kaymakamı Emrah Arslan' projeyi deneyimleterek çocukların eğitim ihtiyaçlarına destekte bulunmalarını rica etti.
aymakam Arslan kendisi de projemi beğenip teşekkür ve tebrik ettii ve öcuklarla da yakinen ilgilendi.

Dünyayı otizmli bireylerin gözünden gör projesi ilerleyen zamanda tüm ilçelerde de Zonguldak Engelliler Meclisi desteği ve katılımı ile proje olarak gerçekleşecek ve uygulanacak

Zonguldak Engelli meclisi otizmli bireyler Devrek temsilcisi Sibel Toplu yaptığı açıklamada, "Sayın kaymakamım ben otizmli bir çocuğun annesiyim ve çocuğumun eğitim anlamında bazı ihtiyaçları var. Okul dışında ihtiyaçlar mesela sanatsal etkinliklere katılmak, spor yapmak, ritim duygusunu geliştirmek bunlar lüks gibi gözükebilir ama otizmli bir çocuğun rehabilite olması için bunlar lüks değil temel ihtiyaçları olmazsa olmaz İnsanların otizmli bir çocuğun ihtiyaçlarını fark etmesi için onun gözünden dünyayı görmesi şart o yüzden bu projeyi hayata geçirdim.
"Toplum otizmli çocuklara çocuklarımız ise topluma adapte olamıyor. Doğru ellerden gelecek eğitim desteği çocuklarımızın topluma uyum sürecini kolaylaştıracaktır ben buna inanıyorum. Dedi.
(Haber-Asım Atakan Alkan)

Editör: Haber Merkezi