Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde bulunan sahile piknik yapmak için gelen ve ehliyetsiz olan vatandaşların direksiyon dersi aldıklarını iddia edildi. 

Zonguldak’ta Kozlu sahiline yürüyüş ve piknik için gelen vatandaşlar arabalarını sahilde bulunan otoparka çekiyorlar. Yolun geniş ve düz olmasını fırsat bilen vatandaşlar ehliyeti olmayan sürücülere direksiyon dersi verirken kazaya sebeb oluyorlar. Sahile adeta piste çeviren acemi sürücülere vatandaşlar tepki gösterdi. Her gün sahile balık tutmaya gelen Faruk Akın’da neredeyse acemi sürücülerin kurbanı oluyordu. Başına gelen olayı anlatan Akın; “Buraya vatandaş geliyor piknik yapıyor, arabasını park ediyor burada her türlü direksiyon eğitimi veriyorlar. Burada direksiyon eğitimi verenlerin yaşları tutmuyor burası eğitim pisti mi yoksa halka açık park alanı mı. Bunun önleminin alınması gerek her gün üç beş kişiyi biz gönderiyoruz , ekip çağırıyoruz geliyor ama yapılacak bir şey çıkmıyor. Önlem alınması gerek buraya gelin her gün üç beş kişi yanında bayan direksiyon kursu öğretiyorlar. Gencecik kızlar direksiyon öğrenmeye çalışıyor ne yapıyorsun  diyoruz biz bilmiyorduk abi ya niye bilmiyorsun git oradaki parkın orada eğitim pisti var gidin orada öğrenenin. Yakalanınca biz bilmiyorduk abi.

KAZA GEÇİRDİK 

Biz buradayız arabaları biz yanyana çektik arkadaşın arabaya çarpyolar oda nasıl oluyor bayana direksiyon kursu öğretiyor. İleride ki kafenin sahibi geliyor oranın sahibi savaş ve ona vuracak eğer savaş görmese öldü orada. Direksiyon öğretiyor ağaca çarpıyor ondan sonra arkadaşın arabasına çarpıyor ondan sonra dediki abi babama söylemeyin, trafiğe bildirmeyin annem babam beni öldürür. Ben sana parasını vereceğim para ne parası işin yok gücün yok gencecik yaşta burayla bizim değil yetkililerin ilgilenmesi lazım. Çimlere yollandı bu trafiğe devamlı gidin orada benim telefon numaram doldur kayıt altındadır söylüyoruz ama devamlı önlem alınması lazım burası eğitim pisti değil. 

Haber: Aytaç Öztürk

Editör: Haber Merkezi