Kdz. Ereğli Belediyesi’nde gerçeği aratmayan ‘Acil Durum, Tahliye ve Yangın Tatbikatı’ yapıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 80 kişilik İtfaiye, Gönüllü İtfaiyeci ve ERİDAK ekipleriyle tatbikatta yer alan personeli kutladı. Posbıyık, “Bölgenin en donanımlı ve tecrübeli itfaiye ekibine sahibiz. Her türlü olumsuzluğa karşı hazır olduğumuzu bugün bir kez daha gördük” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından belediye binasında ‘Acil Durum, Tahliye ve Yangın Tatbikatı’ yapıldı. 80 kişilik ekip senaryo gereği yarım saat içerisinde belediyeyi tahliye etti, yaralı 10 kişiyi kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başarılı geçen tatbikat sonrası tüm personeli kutladı.
Belediye binasındaki tatbikat sabah saat 10.50’de sirenlerin çalmasıyla başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sirenlerin çalmasıyla birlikte yardımcılarıyla binayı boşaltarak belediye önünde kurulan kriz masasına Başkanlık etti.
İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’in koordinasyonunda, binada bulunan tüm personel ve vatandaşlar tahliye edildi. Belediye yemekhanesinde çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü ve bina içinde yaralı haldeki 10 vatandaş kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yarım saat içerisinde tamamlanan çalışmalar sonrası İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Başkan Posbıyık’a tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlandığı bildirdi. 
POSBIYIK: BÖLGENİN EN DONANIMLI VE TECRÜBELİ EKİBİNE SAHİBİZ
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tüm ekibi başarılı tatbikat nedeniyle kutladı. Bölgenin en donanımlı ve tecrübeli ekibine sahip olduklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Karadeniz bölgesinde en eğitimli itfaiye ekibine sahibiyiz. Gönüllü itfaiyecisi, ERİDAK, Sağlık Ekibi, Arama-Kurtarma ekibi, güvenlik güçlerimizle ve bize destek veren emniyet güçlerimizle, 112 sağlık ekipleriyle mükemmel bir ekipsiniz. Sizleri yürekten kutluyorum. Gerçekten aslına uygun bir tatbikatı gerçekleştirmenizden Ereğli Belediye başkanı olarak onur duydum. Arkadaşlarımızın cansiperane koşturmaları, herkesin görevini layıkıyla yerine getirmesi örnek gösterilecek düzeyde mükemmel bir tatbikat oldu. Tabi ki bir ekip çalışması olduğuna inanıyorum. Başındaki müdüründen, en alt kademedeki personele kadar bütün ekibin uyum içerisinde olmaları muhteşem bir olay. Türkiye yangın gruplarının içerisinde temsil edilen, tek ilçe olarak Kdz. Ereğli var. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş buranın yönetiminde. AFAD tarafından 5 haftalık bir eğitim gördüler ve oraya çağrılan tek ilçe de Ereğli. Şimdi kendilerine sertifikalarını dağıtacağım. Deprem, yangın ve her türlü felakete karşı hazırlıklı ve bilinçli hareket etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilimin önceliğine inanıyoruz, arkadaşlarımızın yürekliliğine inanıyoruz. Ekip çalışmasına ve eğitime inanıyoruz. İşte bu bilinçli hareketler olduğu zaman ekibin ne kadar başarılı olduğunu bugün izleyerek gördük hep birlikte. Tüm ekibi Ereğli halkı adına yürekten kutluyorum.”
Tatbikatı izleyen vatandaşlar da alkışlarla İtfaiye ekibine destek oldular.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi