Zonguldak Kız Meslek Lisesi(KML) Mezunlar Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi.
2020 yılında Tülin Papilla Başkanlığı'nda kurulan KML Derneği, Demirci Çarşısı 3'üncü katında açıldı.

Açılış programına; Kız Meslek Lisesi Müdürü Nadire Çebi, Okul eski Müdürü Nazikar Yıldırım, 67 Platformu Sözcüsü Cenk Kaplancan, Kız Meslek Lisesi öğretmenleri ve mezunları katıldı.

Eski Müdür Nazikar Yıldırım açılışta; "Bu derneği kurmak bize nasip olmadı. Ancak arkadaşlarımız bu derneği kurdular. Çok mutlu oldum hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkanı Tülin Papilla ise, "Ülkemizde ve dünyada, değişen ekonomik ve sanayi gelişmelere cevap verebilecek nitelikli insan gücü temininde Mesleki ve Teknik Eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Zonguldak özelinde ise, Zonguldak Kız Meslek Lisesinin sosyo-ekonomik açıdan kent kültürümüz üzerinde yeri ve önemi çok büyüktür.
Geçmişten günümüze, Orta Asyadan Anadoluya göç eden Türklerin- Türkmenlerin çadırcılık, keçecilik, boyacılık, halı-kilimcilik, oya, dantelcilik, dokumacılık ve dokumalardan giyecek yapımcılığı iş-işlemleri-meslek- zenaatleri, modern eğitim anlayışıyla Cumhuriyet Döneminde “Kız Enstitütüleri-Kız Meslek Liseleri” aracılığı ile nesilden nesile aktarılmıştır.
Kayıt dışı kadın emeğinin, Kız Meslek Liseleri aracılığı ile akademik anlamda değerlendirildiği ve MESLEK vasfı kazandırıldığı en önemli örgün eğitim kurumlarından birisi olan Zonguldak Kız Meslek Lisesi kurulduğu 1941 yılından bu yana sayısız mezun vermiş, kimisi doktor, kimisi avukat, kimisi öğretmen, kimisi mühendis, kimisi sanatçı, kimisi iş kadını olmuşlardır, Hepsinden önemlisi, her bir Zonguldak Kız Meslek Lisesi Mezunu, toplumun temel taşı olan “Aile Kurumunda” geleceğe aydın nesiller yetiştiren “Anne” olmuşlardır. Kısaca, Kız Meslek Liseli olmak bizim için ayrıcalık ve övünç kaynağıdır.
“Kız Meslek Lisesi Mezunu Olmak” bir ayrıcalıktır. Bu bilinçten alınan şevk ve gücümüzle;
“Zonguldak Kız Meslek Lisesi Mezunları ve yakınlıkları bulunanlar arasında sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki, sportif, sanatsal ve eğitsel faaliyetlerin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesine yardımcı olmak; mezunların birbirleriyle ve mevcut öğrencilerle olan karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bağlarını koruyarak bunun yanında yenilerinin kurulması ve kuvvetlendirilmesine vesile olmak,Türk el sanatlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve Zonguldak Kız Meslek Lisesi’nin saygınlığını artırıcı çalışmalar yapmak amacıyla” ZONGULDAK KIZ MESLEK LİSESİ MEZUNLAR DERNEĞİ kurmuş bulunmaktayız." dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi