İyi Parti İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Suat Mısırlıoğlu Ankara genel merkez ziyaretini değerlendirdi.

İl başkanlığı için ismi geçen 7 adaydan dördünün fason olduğunu ifade eden Suat Mısırlıoğlu 15 ocak'taki kongrede 3 aday olarak seçimlerde yarışacaklarını ifade etti.

4 adayın birileri tarafından fason aday olarak çıkartıldığını belirten Suat Mısırlıoğlu il kongresinden sonra fason adayları ortaya çıkaran ismi açıklayacağını belşrterek şunları söyledi;

 “Başkan adaylarıyla Ankara’ya gittik. 
Ankara genel merkezde bizi toplu olarak içeri aldılar, daha sonrasında tek tek bizimle görüşme yaptılar.
Ben genel merkez yöneticilerine yöneticilerine, Zonguldak‘ta yedi tane il başkan adayı olmadığını, adayların özellikle birileri tarafından çıkartıldığını, İl başkanlığı adaylığını açıklayan resmi olarak iki adayın olduğunu Ve diğer adayların sadece ortalığı karıştırmak amacıyla fason aday olarak ortaya çıkarıldığını söyledim.
Zonguldak‘da yaşanan tüm gelişmeleri olduğu gibi genel merkeze aktardım. En son genel başkan yardımcılarına bizi çağırma saydınız da ilçe başkanlarını Çağırsaydınız, onlara sorsaydınız diye bir teklif getirdim.
Benim teklifim üzerine genel başkan yardımcıları ilçe başkanlarını çağırarak görüşlerini aldılar.
Şu anda hiçbir sıkıntı yok. Şu anda 15 Ocak‘ta yapılacak olan il kongresinde üç aday olarak yarışacağız, Ben Suat Mısırlı oğlu, Erdal Gülay ve Candemir Ongan yarışacak. 

Yedi İl Başkan  adayından dördüne neden fason aday diyorsunuz) sorusuna Suat  Mısırlıoğlu, “ Birileri öne çıkan iki adayı da istemedikleri için Ve bunları devredışı bırakmak için ve kendi adayını atamak için böyle bir yola başvuruldu maalesef. Ama tutmadı” dedi. 

(Peki o birileri kim) sorusuna ise Suat Mısırlıoğlu, o ismi kongreden sonra açıklayacağını ifade etti.
(Haber-Ersin Çorbacı)

Editör: Haber Merkezi