Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Alan, TOKİ’den, Fevkani Köprüsü’ne kadar değerlendirme yaptı. 

ANKARA’DAN MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLAYACAĞIZ

Ankara’dan hafta sonu misafir ağırlayacaklarını belirten Başkan Alan, “Ankara’dan şehir dışından gelen misafirlerimizi bu hafta sonu misafir edeceğiz. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Bakanımız Yardımcıları İl belediye başkanlarımız 7 tane. Onlarda programlarına durumuna göre katılım sağlayacaklar. Şırnak belediye Başkanımız katılım sağlayamayacağını belirtti. Onun dışında Kilis, Adıyaman, Bingöl, Yalova, Nevşehir belediye başkanımız inşallah katılım sağlayacaklar. Yerel yönetimler anlamında biz belli periyotlarla yapıyoruz. İnşallah hafta sonu da onları Zonguldak’ta ağırlayacağız. Zonguldak’ı konuşacağız Zonguldak’ın sıkıntılarını istişare etmiş olacağız. Cumartesi’de akşam 17:00’da genişletilmiş il başkanları toplantısını gerçekleştireceğiz. İl Başkanımız da size detaylarını açıklar.Hafta donu yoğun bir program gerçekleştireceğiz. Malum seçim startı verildi. Artık sahadayız bunun doğrultusunda da çalışmalara hız verdik. Belediye çalışmalarımız olsun, parti çalışmaları olsun koşmaya başladık. Zonguldak belediye için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Siyaset anlamında zor bir şehir. İnşallah başarılı olacağız” dedi. 

100 KİŞİ KONUT PROJESİNDE HAK SAHİBİ OLACAK 

TOKİ ile ilgili bilgiler veren Alan, “Biliyorsunuz 100 konutluk bir projemiz vardı. Geçen yıl hak sahipleri belli olmuştu. Birde bizim ikinci etap projemiz var. Rat bölgesinde 367 konutluk TOKİ projemiz. İhalesi yapıldı. Sözleşmesi yapıldı. Zonguldak’ta inşallah şantiyeyi kuracaklar. Daha önce açıklamış hak sahibi olmuş 100 kişi konut projesinden hak sahibi olacaklar. Geride kalan 267 kişi de hak sahipliğini bekleyecek. İnşallah hafta startı veriliyor. Bunun dışında da cumhurbaşkanımızın açıkladığı bugüne kadar sosyal sorumluluk merkez ilçe için konuşuyorum 222 tane sosyal konut projesi var. Onu da netlik kazandığı zaman sizlere müjdesini veririz. Türkiye cumhuriyet tarihinde sosyal konut projesi dışında inşallah haftaya start alıyor” diye konuştu. 

KÖPRÜYÜ RAHATLATMAK İÇİN YIKIMLARA BAŞLADIK 

Köprüyü rahatlatmak için yıkımlara başladıklarını ifade eden başkan Alan, “Malum geçtiğimiz gafta salı pazarı dediğimiz yerde yıkım gerçekleştirmiştik. Tarihi Ankara köprüsüne bir geçiş yapmayı planlıyoruz. Onunda hafta sonu inşallah kazıklarının çakılması başlayacak. Yaklaşık 2-3 ay içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğümüz talimatı ile köprü yapıldıktan sonra biran önde yapıp köprüyü riskten kurtaracağız. Vatandaşlarımızı da inşallah riskten kurtarmış olacağız. Malum bildiğimiz gibi 5 ayaklı köprümüz olacak. Ulu camiye Dökerel köprüsüne kadar olan ikinci etap kapsamında köprüyü beklediği için ara vermek zorunda kaldık. Köprüyü rahatlatmak için yıkımlara başladık. Köprüyü trafiği rahatlatacak inşallah güzel bir görüntü ortaya çıkacak” dedi. 
SEÇİM STARTINI VERDİK

Önümüzdeki 2023 seçimlerini hızlı başladıklarını bir seçim çalışmalarınız kartını verdiklerinde Başkan Alan, “Seçim startını vermiş olduk. Zaten hep sahadaydık tabi yeni İl Başkanımız göreve geldikten sonra dün teşkilat başkanımızla Ereğli ilçe teşkilatlarını ziyaret edeceklerini söyleyince bizlerde iki dönem teşkilatlarda görev yapmış biri olarak mutluluk heyecan içinde gittik. İlçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız onlarla hasbihal ettik. Hasret giderdik sohbet ettik. Konuştuk sıkıntılarını dinledik. Yerel yönetimlerden sorunlu İl Başkanımız olsun. İl koordinatörlerimizle beraber onları ziyaret ettik. Bundan sonra daha sık hale gelecek. Bütün teşkilatlarımızı daha sık ziyaret edeceğiz. Orada ki heyecanı da görünce hem Zonguldak hem ülkemiz hikmetimiz kaldığı yerden devam edecek” ifadelerini kullandı. 
ILIKSU MESAFESİ KISALIYOR 

Trafiği rahatlatmaya çalıştıklarını Ilıksu mevkisine yaklaşık 5 dakika içerisinde ulaşılabileceğini ifade eden Başkan Selim Alan, “Onun daha ihalesi gerçekleşmedi. Yatırım aşamasında. İhale yapılamadı. İnşallah 2023 bütçesinde yapılacak. Bizle alakası yok. Düşünsenize Uzunmehmet ortaokulunun oradan ikinci makas diye tabir ettiğimiz yerden 5 dakika da 6 tüp tünel 5 dakika da ılıksu’ya varmış olacaksınız. O da tabi trafiği çok rahatlatmış olacak. İnşallah bunun için uğraşıyoruz. İl başkanımız, milletvekillerimiz ve bakanlarımızla istişare ediyoruz. 2023 yatırım programına aldırmak için uğraşıyoruz” dedi. 

BOYNUMUZ KILDAN İNCE 

CHP il başkanı Murat Pulat’ın belediye seçimlerinde yüzde 80 oranında kazanıp geri alacağız sorusuna ilişkin, “İl başkanın talebi isteği olabilir ama ona halkımız karar verir. 2024 geldiği zaman Allah sağlık verirse yeniden aday olursak Murat bey de o zaman İl başkanı olursa oturup seçimden sonra onu konuşuruz. Halkımız nasıl takdir ederse boynumuz kıldan ince. Nasıl halkımız bizleri 2019’da bizlere buraya getirdiyse 2024’de kimin belediye başkanı olmasını istediğini halkımız karar verecek” dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi