Vali Mustafa Tutulrmaz koruyucu aile olmak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurması gerektiğini ifade etti.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinde binlerce insanımız yaşamını yitirdi.
Yaşanan bu büyük deprem felaketinde ise çok sayıda bebek ve çocuk ailesini kaybederek yetim kaldı.
Depremde ailesini kaybederek yetim kalan bebek ve  çocukları ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı.

Depremzede bebek ve çocuklar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şartları sağlayan ve talep eden koruyucu ailelere sahiplendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Deprem bölgesinden gelen kimsesiz çocuklara koruyucu aile olabilmek için aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüüü koruyucu aile işlemlerini organize ediyor. Koruyucu aile olmak isteyen atandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlantı halinde olsunlar." dedi.

DEPREMDE KİMSESİZ KALAN BEBEKLERİ EVLAT EDİNME ŞARTLARI NELERDİR? 

Siz ve eşiniz otuz yaşını doldurmuş veya en az beş yıldan beri evli iseniz evlat edinmek üzere başvuruda bulunabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz ve Türkiye’de yaşıyorsanız, ikamet ettiğiniz İl’deki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerİl Müdürlüğüne veya ilk başvuru için E-Devlet üzerinden, Yurt dışında ikamet ediyorsanız, bulunduğunuz ülkenin ülkelerarası evlat edinme merkezi makamı/yetkili birimine başvurulmalıdır.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi