Gazetemizde bugün, internet sitemizde dün yayınlanan " Kozlu'da fahiş fiyata devam" başlıklı haber nedeniyle, anılan işyerinin işletmecisi tarafından cevap ve düzeltme metni gönderildi.

İşyerinde normal kar oranlarının dışına çıkılmadığı ve etiketsiz ürün bulunmadığı belirtilen açıklamayı aynen yayınlıyoruz :

Yeni Adım Gazetesi 

Yazı İşleri Müdürlüğüne

Gazeteniz internet sitesinde 26.02.2023 tarihinde, gazetenizde 27.02.2023 tarihinde birinci sayfada " Kozlu sahilinde fahiş fiyata devam " başlığı ile yayınlanan haberle ilgili, internet sitenizde ve gazetenizde  aynı punto ve aynı sayfalarda yayınlanmak üzere cevap ve düzeltme metni gönderilmiştir.

CEVAP ve DÜZELTME METNİ

Gazetenizin internet sitesi ve basılı nüshalarında yukarıda belirtilen tarihlerde " Kozlu sahilinde fahiş fiyata devam" başlığı ile yayınlanan haberde bir adet kutu kolanın 17.50 TL'den satıldığı ifade edilmektedir.

İşyerimizde kutu kola 13.50 TL'den satılmakta olup, bu rakam piyasa rayiçlerinin de altında bir rakamdır. İşyerimiz küçük bir büfe işletmesinden ibarettir. Kutu kola, yüksek miktarlarda toptan mal almak imkanına sahip büyük marketlerde dahi ortalama 13 TL'den, bakkal ve benzeri parekende satış yapan işyerlerinde ise ortalama 15 TL'den satışa sunulmaktadır.

İşyerimizde satışa sunulan hiçbir üründe fahiş fiyat yoktur, satışlarımız yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen kar oranları ile yapılmakta olup, piyasa rayiçlerinin altında kar oranları uygulanmaktadır.

Ayrıca, işyerimizde satışa sunulan bütün ürünlerin üzerinde etiket bulunmakta, etiketsiz hiç bir ürün satışı yapılmamaktadır.

Serbest piyasa ekonomisi gereğince, satışa sunduğumuz ürünlerle ilgili herhangi bir fiyat belirlemesi olmamakla birlikte, vicdani sorumluluğumuz gereğince kar oranlarımız yüzde 30'u aşmayacak şekilde uygulanmaktadır.

Gazeteniz ve internet sitenizde yayınlanan haberin bir yanlış anlama veya yanlış bilgi sonucunda yer aldığı düşüncesi ile gerekli düzeltmenin yapılarak yayınlanmasını rica ederim.27.02.2023

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi