Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'tan müjdeli haberler..

Kozlu Belediye Meclisi'nin Kasım ayı 1. birleşimi gerçekleştirildi.
Meclis toplantısında "2022 yılı ek bütçe", "2023 yılı gelir tarifesi", "2023 mali yılında uygulanacak gelir ve gider bütçesi kararnamesi", "Kent mobilyalarının 10 yıllığına ihale çıkartılması için belediye yetki verilmesi" ile çeşitli konularda imar planlama maddeleri görüşülerek komisyonlara havale edildi.

DOĞALGAZ HATTI GEÇEN TÜM YOLLAR ASFALTLANACAK

Asfalt programı hakkında bilgi veren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, "Güney Mahallesi'nden 102'ye bağlanan incir Harmanı'na kadar ana yol kılıç ana yol ve Esenköy mevkiinin ana yolları altyapı yapıldıktan sonra yetiştirebilirsek inşallah asfaltın yetiştireceğiz. Diğer ana yollarda Mayıs ayında programlayacağız.
Doğalgazdan dolayı yeterli bir tüm alamıyoruz. Doğalgaz geçen tüm hatlar asfalt veya parke olacak" dedi 

SAHİL DÜZENLEMESİ YILBAŞINA KADAR TAMAMLANACAK
Sahibi düzenlemesini yılbaşına kadar tamamlanacağını ifade eden Başkan Ali Bektaş, "Sahil düzenlememiz büyük bir ihtimalle yılbaşına kadar tamamlanacak park yeri falan hepsi" şeklinde konuştu.

DERE ISLAH ÇALIŞMASI İHSANİYE'DEN DEVAM ECECEK.

Darısı çalışması hakkında da bilgi veren Başkan Ali Bektaş şunları söyledi:
"Kamu yatırımlarından dere usta Kozlu'dan Sanayi Köprüsü'ne kadar olan kısmı yılbaşına kadar tamamlayacağız. Bundan sonraki kısmı İhsaniye'nin merkezini yapalım diye görüşmelerimiz devam ediyor. Normalde Sanayi Köprüsü'nden olan kısım devam edecek diye Ben diyorum ki artık İhsaniye merkezde çok karmaşık hale geldi dere içinde tarla kuruldu oradaki ödeneği oraya aktarmaya çalışacağız büyük bir ihtimalle sonuçta hepsi bitecek ama öncelikli olarak ihsaniye'nin çarşı için yapmak onun değişimini ve onun çalışmasını gerçekleştireceğiz."

KAPALI SPOR SALONUNUN SEYİRCİ KAPASİTESİ ARTTIRILACAK, İHALE YAPILACAK

Başkan Bektaş,"Kapalı Spor salonu yılbaşından önce büyük bir ihtimalle ihalesi gerçekleştirilecek seyirci kapasite arttırılacak.
Gerekli görüşmeleri yaptık bakan bey ile de görüştük."ifadesini kullandı.

MENDEREK AĞZI TAMİR VE TAHKİMAT YAPILACAK

Başkan Bektaş ayrıca, "Mendilek ağzının 458 milyon liralık ödeneği Cumhurbaşkanlığı stratejik birimine sunuldu ödenek çıkartabilirsek mendelenin ağzını tamir ve tahkimat çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu.

HALK OTOBÜS VE MAHALLE OTOBÜS DURAKLARI TAŞINACAK KOZLU'YA YENİ BİR MEYDAN YAPILACAK..
Konuşmasında Kozlu yeni bir meydan yapılacağı müjdesini de veren Başkan Ali Bektaş, "Otobüs duraklarının yerlerini değiştiriyoruz. Özel halk otobüsleri terminalin yanındaki o Park alanı yanına taşınacak. Mahalle otobüslerimizin tamamı 30 numaranın arkasındaki alan şu anda duvarları yapılan alan orası oraya park yapıyoruz ve tüm mahalle dolmuşları o alana taşınacak çarşımızı artık bir araç yığını halinden kurtaracağız. Araç çığın yerine Kozlumuzda yeni bir meydan yapacağız. Yeşillendirilmiş şehir meydanımız olacak ve o meydanda Fatih'ten gelen yola Bulvar şeklinde oraya kadar gidecek. Projeyi daha sonra açıklayacağız."ifadesini kullandı.

YENİ ÖZEL HASTANE KOZLU'YA  LEVEL ATLATACAK..
Yeni özel hastane yapımı için çaba içerisinde noktanın ifade eden belediye başkanları Bektaş şunları söyledi:

"Özel hastane ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. işin içine girdikçe farklı şeyler ortaya çıkıyor ancak zor olacak ama bunu başaracağız inşallah. Bu yatırımda kendimize bir level atlatacak diye düşünüyoruz. Hastaneye yapacak olanlar yeri Bugün teslim etsek yarın başlayacaklar inşaata ancak bina üzerinde büyük sıkıntılar var mahkemelik sıkıntıları var onları çözmeye çalışıyoruz. Hastane yapımı ile ilgili mi yoksa bir sıkıntı yok. Hukuksal anlamda sıkıntılar var o kadar kolay değil.
Benim amacım oy kazanmak değil ben bu şehirde yaşayan bir insan olarak bu şehrin ilçenin gelişimini sağlamak 

CHP'NİN SUDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILSIN ÖNERGESİ MECLİSTE REDDEDİLDİ. BEKTAŞ: "BU BİR REKLAM KOKAN HAREKET" DEDİ.

Mecliste, CHP li meclis üyeleri: Cavit Kılıç ve Cihan Değirmenci tarafından, "Sularda yüzde 50 indirim yapılsın" önergesi reddedildi ve Başkan Ali Bektaş "Bu bir şov reklam, kokan hareket hareket  elektrik parası Ocak ayında 450.000 liraydı şimdi 2,5 milyar lira. Keşke suyu bedava verebilseydik"diyerek tepki gösterdi.

SAKA KÖYÜ'NE SU BAĞLANACAK

Meclis ayrıca Saka köyü'ne su bağlanması için verilen önerge oybirliği ile kabul ederek ilgili Komisyonu havale edildi.

Meclisin 2.birleşimi 11 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi