Kilimli'de, "Şarkılar bizi söyler biz de şarkı söyleriz" konseri yoğun ilgi gördü

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi'nde  kursiyerlerin  oluşturduğu  “Türk Müziği Koroları” konserleri düzenlendi.

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  Halk Eğitimi Merkezi "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" kursiyerlerinden oluşan “Türk Müziği Korosu” nun İsmet İnönü Konferans salonunda verdiği Türk Müziği konseri yoğun ilgi gördü. Konsere katılan seyirciler bazen duygu dolu bazen neşe dolu anlar yaşadı.  Konserde sahne alan  Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri dinleyenleri adeta büyüledi.
Konseri Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir ve  Kilimli Belediye başkanı Kamil Altun da izleyenler arasındaydı.
Halk eğitimi merkezlerimizde tamamen ücretsiz yürütülen bu çalışmalarda, kursiyerler koro halinde şarkı söylemenin ve müzikle yakınlaşmanın mutluluğunu yaşadı. 
Oluşturulan Türk Müziği korolarında rast, muhayyerkürdi, hicaz, kürdilihicazkar, hüseyni, suzinak, muhayyer, uşşak ve segah makamlarında 100 eser içerisinden seçilen şarkılar seslendirildi.
Türk sanat müziğinin eşsiz nağmelerinin sanatseverlerle buluşturduğu bu  konserle; Türk sanat müziği kültürümüz gelecek nesillerimize aktarıldı.. 
Yapılan açıklamada, "Türk müziğimizin yaygınlaşması, her kesimden insanımıza ulaşması için  bu konserlerimiz ve kurslarımız devam edecek.Milli Eğitim Bakanlığımız "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında, 15 bin kişilik dev koro ile gerçekleşecek stadyum konserine de katılımı sağlayacağız.Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" Türk Müziği korolarının gerçekleşmesine katkı sunan tüm kursiyerlerimize ,emeği geçen müzik öğretmenlerimize, görev alan enstrüman ekiplerimize, Türk Müziğini siz sanatseverlerle buluşturduğumuz bu gecede davetimize katılarak kursiyerlerimizi ve bizleri onurlandıran siz konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz.
Türk Müziği  kültürümüzün yaygınlaşması için böyle anlamlı bir projeyi hayata geçiren Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Sayın Mahmut Özer ve  tüm eğitim ailemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" denildi

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi