Türkiye’nin çeşitli yerlerinde elbirliğiyle kütüphaneler kurulduğuna çok şahit olduk. Ama aydın bir kadın; Kariyer Koçu ve Yazar Yelda Yolay, azim ve kararlılığıyla bu konuda çok daha fazlasını başardı.

Karadeniz Sağlık Ajansından verilen bilgilere göre 2013 yılında bir kültür aktarım projesi olarak “Ulusal Kelebek Projesi”ni başlatan Yelda Yolay, proje kapsamında bugüne kadar 32 kütüphane kurulmasını sağladı. Sırada ise Bolu Çimento Çaydurt İlkokulu var. Yaklaşık her 4 ayda bir kütüphane kurulmasına önayak olan Yolay, bir kütüphane tamamlandığında hemen yenisi için çalışmalara başlıyor. Kütüphanelere; Yıldız Kenter, Adile Naşit, Kemal Sunal gibi sanatçı isimleri veriliyor. Bolu’da kurulacak olan kütüphane ise tango sanatçısı müzisyen Şecaattin Tanyerli’nin ismini taşıyacak.

Otomobili Gezici Kütüphane Gibi

Kitap toplayarak kütüphane kurmayı bir yaşam biçimi haline getiren Yelda Yolay tam bir kitap aşığı. Her ay bütçesinin önemli bir bölümünü kitap alımına harcıyor. Girdiği her ortamda hemen sosyalleşerek yeni kurulacak kütüphane için kitap toplayan, evinin bir köşesini kitap toplama alanı olarak ayıran Yelda Yolay’ın otomobilinin arkası da adeta gezici kütüphane gibi.

Kariyer koçu olarak 10 yıldır bireysel ve kurumsal hizmet veren Yelda Yolay’ın; Kafka Yayınevi’nden çıkan “Kelebeğim Olur Musun?” ve “Ben De Varım” isimli iki kitabı bulunuyor. Yolay, kütüphane kurduğu beldelerde aynı zamanda kitap bağışı karşılığı başarı ve özgüven konusunda kariyer seminerleri veriyor.

(Haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi