Şehir Buluşmaları Zonguldak Programı Dedeman'da gerçekleştirildi
" Türkiye Yüzyılı Başlıyor 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Zonguldak Programı" kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ,  Zonguldak'ta sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Dedeman Otelde düzenlenen 2023'e doğru şehir Buluşmaları programına; 

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti MKYK Üyesi Arzu Selin Günaydın, AK Parti MKYK Üyesi Eyüp Gökhan Özekin, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Umur, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, AK Parti Zonguldak il Koordinatörü Milletvekili Hasan Çilez, AK Parti MKYK üyesi Nazan Aytop, AK Parti MKYK Üyesi Halise Çiftçi, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Gündoğdu, AK Parti MKYK Üyesi Türk İslam Karakoç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan katıldı.

Toplantıda sendikalar, sakatlar derneği, emekliler derneği, mühendisler odası, gaziler derneği  temsilcileri ve iş insanları hazır bulundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Daha önce Ar-Ge birimlerinden çalışma fırsatı bulduğum Hamza Dağ Başkanımız, MKYK üyelerimiz, milletvekillerimiz, işadamlarımız sanayicilerimiz hoşgeldiniz. Tabii öncelikle Zonguldak’a ilk kez gelen misafirler için ufak bir şeyler söylemek isterim. Cumhuriyetimizin ilk şehri ünvanı almıştı. Enerji üssü olmuştur. Demirçelik ve enerji üssü olmuştur. Endüstriyle kalkınmasında önemli rol oynamıştır. Zonguldak geçtiğimiz yüzyıla kadar emeğin alınterinin başkent olarak biliniyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından 110 milyar metreküp doğalgaz rezervi açıklanmıştır. Bulunan doğalgazı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından rafine edilmesi pompalanması anlamında bir çalışma gerçekleştiriliyor. İzmit’te ana termaline ulaştırma anlamında boru serilme işlemi gerçekleşiyor. Şu anda Türkiye’mizin 3’üncü limanını inşa ettik. Muazzam bir vadiye sahibiz. Artvin’den Samsun’a kadar sahil yolumuz mevcut. Karadeniz sahil yolunun batı aksı yapılıyor. En zorlu yeri Zonguldak’ta yapılıyor. Zonguldak-Kilimli arasını bitirdik. Kilimli-Muslu arasında çalışma sürüyor. Sonrada Muslu-Filyos arasında çalışma yapılacak. Artık Zonguldak'ın kuzeyin yıldızı olmasında hiç bir engel kalmayacak”dedi.

DAĞ: KUZEYİN YILDIZI ZONGULDAK'TAN SELAM

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bu güzel yağmurlu bereketli kuzeyimizin yıldızı Zonguldak’tan selamlar. 81 ilden kuzeyin yıldızı programları başlıyor. Geniş bir heyetle bu programları icra edeceğiz. Zonguldak’ın her yerinde olacağız. Geçtiğimiz 2 haftalık süre zarfında bir süredir devam eden muhalefetin terörle mücadele konusunda, ülkemize destek olma konusunda sıkıntı ile karşı karşıyız. Yaklaşık 2 hafta önce İstiklal Caddesinde bir terör olayı gerçekleşti. Bir eylem söz konusu oldu. Emniyet güçlerimiz istihbaratımız olayın faillerini bağlantılarını açığa çıkarttı. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti oluşturmak isteyenlere karşı buna fırsat vermeyeceğimizi dile getirmiştik. Pençe Kılıç operasyonu ile ilk adım atıldı. Basit konularla açıklama yapan borsadaki konularda açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi ve sözcüleri hiç bir açıklama yapmadılar. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyi ile ilgili teskereye hayır oyu vermelerini Cumhuriyet Halk Partisi'nin duruşunu gösteriyor. Bizim terörle mücadele konusu yeni bir konu değil. Ülkenin topyekun bir arada olması gereken bir süreçtir. Cumhuriyet Halk Partisi içinde vatan severler olduğunu biliyoruz. Bir süredir 6+1 masalı toplantıları görüyoruz. Bizim Cumhur İttifakı olarak adayımız bellidir. 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda tartışma yürümektedir. Ortada 2 tane gemi vardır. Birisinin rotası nettir. Uluslarası alanda Türk devletleri konusu hem bu ülkenin yerli milli noktada menfaatleri gözetleyen bir rota üzerinde bellidir. Diğer tarafta rota belli değildir. Bir tarafta kaptan bellidir. Öbür tarafta kaptanın kim olduğu belli değildir. Bu programları zenginleştirdik. Türkiye Yüzyılı hedefimizi milletimize paylaştırdık. Türkiye Yüzyılı, 100 yıla yakın zamandır her siyasetçi her kişi her mimar her mühendis taş üstüne yaş koyarak ülkemizin buraya gelmesine sebep oldu. Herkes katkı vermeye gayret etti. Ülkemiz mesafeler kat etti. Şimdi yeni yüzyıla girerken Türkiye Yüzyılı olarak ortaya koyalım. Artık dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Dünya beşten büyüktür sözünü adım adım gerçekleştiriyoruz. Yusufeli barajı yıllık 5 milyar katlı sağlayacak. Bugün enerji ihtiyacı nettir.  Enerjinin çok önemli olduğu dönemde doğalgaz ve petrolle önemli noktaya gelmiş olacak. Türkiye Yüzyılı adımlarını atmaya başladık. Bunun devamını hep beraber getireceğiz. Vatandaşımızı rahatlatacak EYT konusu kamuoyu ile paylaşılacak. Asgari ücret konusu kamuoyu ile paylaşılacak”diye konuştu.

Toplantı ardından basına kapalı olarak devam etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi