Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, "Amasra’da yaşanan facia iş sağlığı ve işçi güvenliğinin ne hallerde olduğunun göstergesidir." dedi.
Amasra'da meydana gelen faciada ayatını kaybeden madencilere rahmet yaralılara acil şifalar dileyen İl Başkanı Murat Pulat, önlemleri aldığı takdirde bu tür iş kazalarında faciaların yaşanmayacağıns dikkat çekerek şunları söyledi

"Yürkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesine ait maden ocağında 14 Ekim Cuma günü meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı olarak kurtulan madenci kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.
Yer altı madenciliğinin ve madencinin ne fıtratı ne de kader planlaması ölüm değildir. Tabii ki her işte olduğu gibi madencilikte de bir takım riskler bulunmaktadır. Bu riskler teknolojik donanımlarla birlikte iş güvenliği açısından minimuma indirebilmektedir. Gerek şehrimizde gerekse de Amasra’da yaşanan facialar iş sağlığı ve işçi güvenliğinin ne hallerde olduğunun göstergesidir.
AKP iktidarının Türkiye Taş Kömürü Kurumuna karşı bakışı hepimizin malumudur. Devlet garantili işlere aktarılan paraların belli bir miktarı TTK’nın modernizasyonu için harcansa, bu tip kazalar yaşanmaz, kömür üretimi de planlanan noktalara ulaşır, hem Ülke ekonomisine hem de şehrimize katkı sağlar hale gelirdi.
Madenciliğin ve  kömür üretiminin daha verimli olması için yapılması gereken, madenci kardeşlerimizin öldüğünde ailelerine para dağıtmak değil, maden ocaklarının modernizasyonu’nun, iş güvenliğinin ve işçi sağlığının sağlanması bundan sonra bu tip kazaların yaşanmamasıdır."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi