Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, sendika taban delege seçimlerini değerlendirdi

Genel Başkan Hakan Yeşil, gazetecilerin sorularılarını cevaplandırdı.

MADENCİ ARKADAŞLARIMIZ BU ŞEKİLDE TAKTİR ETTİ

Yeşil, "12’inci dönem taban delege seçimleri bitti. 4 Ekim’de başladı, 12 Ekim’de taban delege seçimlerini yaptık. Seçimler kazasız belasız yaptık. Bizde girdik. İstediğimiz sonuçları aldık. Alamayan arkadaşlarımız da oldu. Madenci işçi arkadaşlarımızın takdiridir.
Bazı bölgelerde arkadaşlarımızın kaybettiği yerler oldu. Saygın daymak lazım. Madenci arkadaşlarımıza saygı duymak lazım. Hepsine teşekkür ediyorum. Takdir madenci arkadaşlarımızın. Süreç artık seçim süreci. Seçim kazanan arkadaşlarımız tabi ki tekrar göreve tabi olacaklar. Takip edeceğiz.
Önceliğimiz işçi alımı bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeraltında zenginliğimizi çıkarıp ülkemize kazandırmak.

Biz devletin en büyük kurumuna işçi alınsın diye mücadele ediyoruz. Zonguldak ekonomisini büyütmek" dedi.

ŞUBE SEÇİMLERİ YAPILACAK

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, tamam delege seçimlerinen sonra şube seçimlerin de yapılacağını belirterek, "bundan sonra ki süreç
Şube kongreleri ve olarak genel kurulu olarak devam edecek. Şube kongreleri 30 Ekim’de Armutçuk da başlayacak, 
Merkez servisleri 5 Kasım'da, Üzülmez şubesi 6 Kasım'da, karadon şubesi 12 Kasım'da, Maden Teknik Arama şubesi 13 Kasım'da, Kozlu şubesi 19 Kasım'da, Amasya şubesi 20 Kasım'da yapılacak" dedi.
HEFEFİMİZ KURUMA İŞÇİ ALMAK...

Bundan sonraki defterin kuruma en kısa sürede işçi aldırmak olduğunu ifade eden Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Zaten seçimleri öne almamızın sebebi, seçimleri 2 ay öne aldık. İşçi alımıfır. Yeni gelen arkadaşlarımızın bu süreçte zaman kazandırmak" dedi.

PROMOSYON GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Promosyon görüşmeleri ile ilgili de bilgi veren limit Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Promosyonlarla ilgili takip ediyoruz. Bizlerde takip ediyoruz." dedi.

EPDK'NIN İYİLEŞTİRME KARARI YETERSİZ
EPDK kararında ki iyileştirmeyi de değerlendiren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Bu kararı tamamen Zonguldak için yanlış bit karar. Linyit kömür olmaması sebebiyle yerli kömüre verilen para linyit üzerine değerlendirilmiştir.  Taşkömürü sanayi kömürü olması sebebiyle biz karşı çıkmıştır. Biz yapılan iyileştirme yeterli değil. Bu kararın derhal düzeltilmesi için tekrar çalışması yapılması gerek. İyileştirme yetersizdir" şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOLÇAK'I RAHMETLE ANIYORUZ
GMİS Genel Başkanı Yeşil, "Merhum Hüseyin Kolçak,  değerli bir arkadaşımızdı. Erken yaşta kendisini kaybettik.  Kozlu koltuğu düşünmemek gerek. Seçim süreçleri arkadaşlar aday olacak. Sonucu madenci kardeşlerimiz oyunu verecek. Güçlü sendika güçlü bir kurum. Mücadelemiz o yöndedir" dedi.

KARMAŞA YAŞANMIYOR

Genel Başkanlık yarışı konusunda da değerlendirmede bulunan Hakan Yeşil, genel başkanın kim olacağı konusunda bir karmaşa yaşanmadığını da ifade etti.

SYDV KÖMÜR YARDIMI..
GMİS Genel Başkan Hakan Yeşil Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kömür yardımları ile ilgili konuştu .
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi