Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, '1801 deprem bölgesindeydi. Devamında ise 625 arkadaşımız daha onlara katıldı. Şu an itibari ile bölgede 2426 madenci arkadaşımız arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar. ve bugünde gönderilecek işçlerle toplamda 3226 madencimiz sahada arama kurtarma çalışmalarına katılacaklar" dedi.

Depremde madencilerin onlarca kişi enkaz altında canlı olarak kurtardıklarını ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi;

"Depremin üçüncü günündeyiz ve tüm Türkiye’nin başı sağ olsun.
Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara da şifalar diliyoruz. On ilimizde kapsayan bir deprem yaşadık ve çok da iyi bir durum yok ortada.
Deprem anından itibaren ilk etapta tecrübeli Talisiye arkadaşlarımızı deprem bölgesine gönderdik.
Devamında 500 gönüllü madenci gitmek için taleplerini bildirdiler. Görünen o ki ne 500, ne 1000 ne de 1500 o bölge çok büyük bir alan olduğu için kurtarılmayı bekleyen çok sayıda insan var.
Enkazdan çıkarılması gereken çok sayıda canlar var. 
Dün itibari ile 1801 deprem bölgesindeydi. Devamında ise 625 arkadaşımız daha onlara katıldı.
İtibari ile bölgede 2426 madenci arkadaşımız arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar.
Madencilerimiz onlarca insanı enkaz altından canlı almayı başardılar.

Gece, gündüz demeden arkadaşlarımız enkazlardan kurtarmak için kendi hayatlarını hiçe sayarak canla başla çalışıyorlar.

Ben buradan tüm madenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onların hepsine minnettarız. Bugün itibari ile 800 madencimiz bölgeye intikal ettirilecek. Toplamda 3226 sahada araba kurtarma çalışmalarına katılacaklar"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi