Genel Maden İşçileri Sendikası'nın bağlı bulunduğu Uluslararası Industriall Küresel Sendikalar Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Uluslararası Industriall Avrupa Sendikalar Birliği'nin Genel Sekreteri Luc Triangle ile birlikte TTK Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu'yu ziyaret etti.
Ziyarette açıklama yapan Uluslararası Industriall Küresel Sendikalar Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, "Bizler Industriall Avrupa Sendikalar Birliği'nin Genel Sekreteri Luc Triangle ile beraber Avrupa'dan geliyoruz. Ben uluslararası sanayi işçileri sendikasını, Luc Triangle bey ise Avrupa sanayici işçileri sendikasını temsil ediyor. Ziyaretimizin esas amacı; Amasra'da 14 Ekim'de gerçekleşen elim maden faciasının ardından Genel Maden İşleri Sendikamı'za ve bölgedeki ailelerimize kardeşlerimize dayanışmamızı göstermektir. Dün Bartın a Amasra'da TTK ocağını ziyaret ettik daha sonra vefat eden madencilerin ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunduk, mezarlıklarımızı ziyaret ettik dualarımızı ettik ve bugün de burada Sayın Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcımız Sayın Fazlı Uncu'yu ziyaret ettik bizi sağ olsun Fazlı bey kabul ettiler kendilerine son derece verimli güzel bir sohbetimiz oldu ve nihai olarak Zonguldak bölgesi geleceğini hep beraber tartıştık işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında sendika olarak yönetim olarak nasıl işbirliği gerçekleştirebiliriz uluslararası Avrupa deneyimlerinin bilgisini nasıl buraya aktarabiliriz, nasıl daha da iyileştirme sağlayabiliriz bunun üzerinde durduk. Sayın genel müdür yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz tecrübelerini ve çalışmaları bize aktardığı için, Sayın GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil'de burada ve bu çalışmayı hep beraber devam ettireceğiz. Bu vesile ile burada özellikle TTK Genel müdürlüğü'nden olumlu pozitif bir izlenimle ayrılıyoruz" dedi.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı fazla ucu da ziyaretten dolayı teşekkür etti.

EĞİTİM OCAĞI VE MADEN MÜZESİNİ ZİYARET

Uluslararası Industriall Küresel Sendikalar Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, Uluslararası Industriall Avrupa Sendikalar Birliği'nin Genel Sekreteri Luc Triangle, GMİS Genel Başkanı Hakan yeşil ile birlikte daha sonra TTK Eğitim Ocağı ve maden müzesini ziyaret ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi