Bayındır Zonguldak Derneği Başkanı Yesari Sezgin, kültür merkezi yapımı ile ilgili açıklama yaptı.

Yesari Sezgin’in açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 
“Son günlerde kentimizin gündeminde yeni bir kültür merkezi yapılması gerekliliği ile ilgili görüşler farklı kesimler tarafından paylaşılmaktadır.Bu anlamda haziran ayı içerisinde Sayın Valimize yaptığımız ziyaret esnasında kendisine ilettiğimiz Derneğimizin yönetiminde bulunan teknik elemanlar olarak hazırladığımız ‘KENTİMİZDE ÖNCELİKLE ELE ALINMASI GEREKEN KENTSEL ÇALIŞMALAR’ başlıklı çalışma raporumuzda da bu konuya yer verilmiş ve en az 600-700 kişilik salonu bulunan yeni bir kültür merkezine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılmıştır. Bugün konunun farklı kesimlerce de seslendirilmesi üzerine görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
Bilindiği üzere Üzülmez de gerçekleştirilmek istenen MAKZON projesi mahkeme tarafından iptal edilmiş ve bu karar istinaf mahkemesi tarafından da onaylanmıştır. Hemen üzülmez kültür vadisi projesi girişinde ve tescilli olan 63 metre yüksekliğindeki kok fabrikası bacası yanında olan bu alan yeni bir kültür merkezi yapımı için en uygun yer olacaktır.
Üzülmez Kültür vadisi projesi yanında bu proje ile bütünleşen içerisinde şehrimizin ihtiyacı olan, içerisinde en az 700-800 kişilik çok amaçlı salonu bulunan bir kültür merkezi bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamış olacaktır.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi