Hükümetçe %30 olarak belirlenen memur ve sözleşmeli personelin maaşlarına yapılacak zammı belirlemek üzere toplanan Çaycuma Belediye Meclisi, bu durumdaki 37 personele %63 zam yaptı

Belediye Meclisi ocak ayı 2. birleşimi, Belediye Meclisi Salonu’nda yapıldı. Meclis üyelerinin yanı sıra daire amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda memur ve sözleşmeli 37 personelin, 2023 yılı maaş zammı görüşüldü. Yapılan görüşme sonrasında hükümetin %30 olarak belirlediği 2023 yılı maaş zammının ortalama %63 olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Alınan karar sonrası konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Her şeyin en iyisini hak ettiğine yürekten inandığım personelimizin, bu paralarının, sabun köpüğü gibi kısa sürede erimemesini diliyorum.” dedi.

SÖZLEŞMELİ ARKADAŞLARIMIZIN ÜCRETİNİ SANKİ KADROYA GEÇMİŞLER GİBİ BELİRLEDİK

Yapılan maaş düzenlemesi ile ilgili meclise bilgi sunan Çaycuma Belediye Başkan Kantarcı, “Belediyemizde kadrolu işçi, taşeron işçi, sözleşmeli memur, bir de normal memur gibi dört ayrı personel türü var. Hükümetimiz son günlerde yaptığı çalışmalarla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Bugünlerde tamamlanacak sanıyorum. Aslında belediyelerin, bana kalırsa tüm kuruluşların belli bir sınav sistemi ile kendi elemanlarını kendisi alması, ücretlerini de belli marjlar içinde kendisinin tayin etmesi lazım. Ancak böyle olmuyor maalesef. Biz sözleşmeli bütün arkadaşlarımızın memur kadrosuna geçmek isteyeceğini düşünerek, o durumda ne ücret alacaklarsa, yeni ücretlerini de bu şekilde belirledik. Geçmek istemeyen olursa, onların haklarını koruyacak düzenlemeleri meclise getirmeye hazırız.” dedi.

KHK İLE DAİMİ İŞÇİ STATÜSÜNE GEÇEN ARKADAŞLARIMIZIN ZAMLARINI DA EN KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ

Hükümetin %30 olarak açıklamasına karşın, 37 personelin yeni yıl ücretlerini ortalama %63 artıran teklifin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından konuşan Başkan Kantarcı, “Biliyorsunuz kadrolu işçilerimizle ilgili de toplu sözleşmeyi daha doğrusu iyileştirmeyi geçen gün imzaladık. Orada da işçilerimize bir yıl için %124 zam verdik. Aynı şekilde KHK kapsamında daimi işçi statüsüne geçen personelimize de yüksek oranda yapacağımız zammı birkaç gün içinde açıklayacağız. Personelimizin hepsine olabildiğince en iyi ücretleri vermek için çaba sarf ediyoruz. Aldığımız kararların hayırlı olmasını ve her şeyin en iyisini hak ettiğine yürekten inandığım personelimizin aldığı bu paraların sabun köpüğü gibi kısa sürede erimemesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Denetim Komisyonu için seçim de yapılan toplantıda, yeni komisyon üyeleri Gülçin Çarşambalı, Kaya Gün ve İbrahim Akkuzu oldu. 2023 yılı Denetim Komisyon Üyesi ücretinin 396.48 TL olarak da belirlendiği toplantı bir sonraki birleşimin 1 Şubat’ta yapılması kararlaştırılarak tamamladı.

(Haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi