Mecliste CHP grubu tarafından depreme hazırlık kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve İnşaat Odası ile işbirliğinde Teknik bir komisyon hazırlanmasını içeren önerge verildi. Önerge hakkında söz alan aynı zamanda İnşaat odası il temsilcisi olan meclis üyesi Ozan Demirtaş, konuşma yaparak,  depreme hazırlıklı olunması için önlem alınmasının şart olduğunu ifade etti.


İHALE YAPILMASI YETKİSİ BAŞKAN ALAN'DA

Mecliste Belediye Kültür Merkezinin alt katında bulunan 13/A  kapı numaralı dükkanın Kira Sözleşmesi  05.04.2023 tarihinde sona ereceğinden dolayı 5393 sayılı Belediye Kanununun Belediye Meclisi’nin Görevleri Başlıklı 18’inci maddesinin (e) bendi hükmü kapsamında, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca 10 yıl süre ile  Kiralama İhalesine çıkılması için, Belediye Encümeni’ne ve  Belediye Başkanı’na yetki verilmesi talebi komisyona oy birliği ile havale edildi


HALK OTOBÜSLERİNE GELİR DESTEĞİ VERİLECEK

Mecliste Merkezde faaliyet gösteren halk otobüslerine gelir desteği yapılması talebi hakkındaki yazısı görüşülmek üzere oy birliği ile Komisyona havale edildi.

 
DEPREMDE ZARAR GÖREN VE İL MERKEZİNDE MİSAFİR EDİLEN VATANDAŞLARA 2 MİLYON LİRA AYNI VE NAKDİ YARDIM YAPILACAK.


Mecliste depremden zarar gören İllerimizdeki vatandaşlarımız ve bu illerden şehrimize gelmek zorunda kalan depremzede vatandaşlarımız için Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bütçesinden karşılanmak üzere Toplam 2.000.000.­TL. tutarında nakdi veya ayni yardım yapılması talebi hakkındaki yazısı görüşüldü.
Madde ile ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanı altınçkaynova deprem dedelerden su ücretlerininde alınmamasını ayrıca ulaşımında ücretsiz hale getirilmesi talebinde bulundu. Başkan Selim Alan'da deprem dedelerden su ücretinin alınmadığını ve deprem dedelere maddi manevi her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.


KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ İLE ZONGULDAK BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYE OLACAK

mecliste Kahramanmaraş ilinin Onikişubat İlçe Belediyesine ve belde halkına yardım ve destek olmak maksadıyla Kahramanmaraş İli, Onikişubat İlçe Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi hakkındaki  yazısı görüşüldü
CHP grup başkan atış koynova sadece onikişubat'ın değil diğer Depremde zarar gören illerden de kardeş belediye yapılması önerisini dile getirdi ve ayrıca deprem bölgelerinde madenci heykeli yapılarak gönderilmesi teklifinde bulundu.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, "kardeş belediye şimdi sadece kağıt üzerinde kalmayacağını her türlü 12 Şubat Belediyesi'nin yanında olacak durumda ve ayrıca tüm deprem bölgesinde de yardım anlamında ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Madde oy birliği ile ilgili Komisyonu havale edildi.

CHP'NİN KOMİSYON KURULMASI ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Meclis başlangıcında CHP grubu tarafından verilen depremi hazırlık kapsamında üniversite ve Teknik sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak komisyon oluşturulmasını içeren önerge oy çokluğu ile mecliste reddedildi. Başka Alan, "Zaten üniversitemiz ve Teknik kesimlerle işbirliği halindeyiz" dedi.

FENER PEYZAJ DÜZENLEMESİ İÇİN İLLER BANKASI'NDAN 10 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKİLECEK

Mecliste son olarak ener Mahallesi peyzaj düzenlemesi çalışması kapsamında iller bankası'ndan 10 milyon lira kredi çekilmesini öngören madde görüşmek üzere Komisyonu havale edildi.

Meclis ikinci birleşimin 6 Mart tarihinde toplanılması kabul edilerek toplanışmal üzere sona erdi 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi