Zonguldak Belediyesi mart ayı 2. birleşimi birleşiminde sosyal medya paylaşımı nedeniyle çıkan tartışmalar gündeme vurdu.

CHP Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Turgut Aydın'ın sosyal medya hesabından direkt olarak Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yönelik olarak yazdığı, "“ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN DR. ÖMER SELİM ALAN,

- 5 KAT İMARI 7 KATA, 7 KAT İMARI 12 KATA ÇIKARMAYI DÜŞÜNME….

- MADENCİYİ YÜK OLARAK GÖREN ZİHNİYETTEN UZAKLAŞ….

- MADENCİYİ CAN KURTARAN KAHRAMANLAR OLARAK GÖR …

- MADENCİ SEVGİN SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLSUN ….

- TTK’YA İŞÇİ ALIMI İÇİN ÇABA SARFET BİZLERDE BU SEVGİNİ GÖRELİM….

- ZONGUDAK’IN PLANLAMASINI KONUNUN UZMANLARI İLE GÖZDEN  GEÇİR" sözleri meclisi karıştırdı.

Ak Parti grup başkan vekili bünyamin babaimanının sözü olarak sosyal medya paylaşımını kınadığını belirten açıklamasıyla tartışmalar alev aldu ve karşılıklı sert tartışmalar yaşandı.

BÜNYAMİN BABAİBAN; TURGUT AYDIN'IN BU PAYLAŞIMI KINADI

AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Babaiman, “Karalama iftara yalanlara karşı duruşumuz var. 5 kat imarı 7 kata. 7 kat imarı 10 kata çıkarma demiş. Biz çıkarmadık. Merkez Çarşısını gündeme aldık. Böyle bir düşüncemiz de oldu. İkincisi madenciyi yük olan zihniyetten uzaklaş. Şimdi sayın başkanım madenci arkadaşlarımızın olağanüstü düşünceler söyleşinize her platformda bunları bahsediyoruz. Araç tanklarımız ve personelimiz deprem bölgesine hareket etti. Kendince bir siyaset algı yaratmaya çalışıyor. Biz bu siyaseti reddetiyoruz. Turgut Aydın’ın milletvekili düşüncesi biliyoruz. Yolu açıksın. Ancak yalanla siyaset olmaz. Bu tür paylaşımlara misliyle cevap vereceğiz”


SİNAN TOPRAK; DEPREMZEDELER YARDIM KONUSUNDAKİ FAALİYETLERİNDEN DOLAYI ZONGULDAK BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETMEYEN CHP'Lİ ÜYELERİ KINADI..

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Toprak, “Öncelikle geçen haftadan buyana bakıyorum izliyorum burada bir tiyatro seyrediyorum. 11 ilimizi etkileyen deprem yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Deprem bölgesine ekipmanlar gönderdik. Bir teşekkürü haketmedi mi belediye belediye personeli. Ben bu bölgede Elbistan’da ekip ve ekipmanlarımız var. Bu işin ne Akp, parti, chp, iyi parti, mhp olmaz. Muhalefetin yapamadığı teşekkürü ben yapıyorum”dedi.

ATINÇ KAYINOVA: BİZNELEDİYEYE  TEŞEKKÜR ETTİK AMA SİNAN TOPRAK  DUYMAMIŞ..

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Atınç Kayınova, “Benim konuşmaları iyi niyetli dinlememişsiniz. Burası bir kurum, burası Zonguldak belediye meclisi. İyi vardınız Ömer Selim Alan. Bir soru sordunuz zaten yapıyorsunuz dedim. Teşekkür de ettim. Böyle bir siyaset yok. Ölen insanların üzerinden siyaset yapmayın. Bu ülkenin başka sorunları var. Söyleyecek birşey yok. Teşekkür etti. Ama siz isim istiyorsunuz. Depremden ölümlerden siyaset yapmayın. Siz devam edin. Burayı köy kahvesini çevirdiniz.”

TURGUT AYDIN: SELİM ALAN'A! İSTER EMİR ALGILAYIN İSTER TAVSİYE..

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Turgut Aydın, “Bu mecliste özgürce konuşmayı şeyi verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben herkesten akıl alır herkese akıl veririm. İkinci toplantısında gündem haricinde konuşma olmaz. Berat kandilini kutluyorum. Geçen toplantıda yaptığım konuşmalar madencilerin önemini belediyenin kurumsal olarak birlik  beraberlik içerisinde olması gerektiğini tutanaklarda var. Burada hep madencilerden bahsettik. Zonguldak belediye personeli teşekkür ediyorum der demez bunu mikrofona neden söylemediniz dediniz. Orada fedekerca teşekkür ediyorum. Sosyal medyada paylaşım yapıyorum. Şaşırdım. Grup başkanı arkadaşımın iftira yalan karalama kullandı. Siz buraların idarecisi olarak biz duruşumuzu gösterdik. Mevcut imarı neyse o. Gelelim Fevkani köprüsüne yıkılsın yıkılmasın hiç birşey yok. Bizde şunu söyledik bu kültürel miras gelin bu şehre kazandıralım. Gelin bunu güçlendirme yapalım. Biz bu köprü tıkılmasın demedik ki. Madencinin önemi sürekli olarak gündeme getirip buranın daha verimli çalışması ekonomiye katkı sağlaması deprem esnasında daha verimli çalışması açısından size sesleniyorum gelin TTK’ya işçi alınması için çaba gösterin. Bana iftira karalamakta yapanlara aynı geri iade ediyorum. “


SELİM ALAN; TUTGUT AYDIN'A; KİMSE BANA EMREDEMEZ SEN ÖNCE GİT KENDİ İŞİNDE ÇOCUĞUNU EMRET HADDİNİ BİL..DEDİ.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, “
Ben ikincisinde teşekkür kabul etmiyorum. Basını yazdırıyorsunuz çizdiriyorsun diye Atınç beyin işi bu. Whatsap gruplarında para dinlenmekte olan onlardır. Bedava avukatlarda onlardır. Turgut bey merkez çarşısı için birşeyler söylemiş. Seçilmiş Meclis üyesi. Bunu düşünme emir kipi. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan direk hedef. Düşünme. Madenciyi gören zihniyetten uzaklaş. Emredersiniz. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ederim. Yalan söylüyorsun. Sosyal medya da ahkam kesmek yerine gelip oraya destek verseydiniz. 25 bin oy almış, belediye başkanına emir veriyor. Evine git eşine çocuğuna emir ver. Belediye başkanıma emir veremezsiniz. Seçilmiş belediye başkanına emir veremezsin. Öyle birşey yazamazsın. Siyaset bunu mu gerektiriyor. Sen yalan söylüyorsun. Sen kendi grubunda korkan korkaksın. Belediye bir programına geldiğin için linç edildin. Senin teşekkürün lazım değil. Merkez Çarşısı ile ilgili şeyler İl başkanına söyle. Siyasi nezaketsizliğini kabul edemem. Madencilerle benim bir yerde ters düştüğümü mü gördün. TTK’ya işçi alınsın diyen benim. Başı bozukluk varsa sizin sorununuz. Bana emir kipiyle konuşamazsın. Bu zihniyetin Milletvekili olduğunu söyleyin. “

Yaşanan tartışmalar uzun süre devam etti. 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi