Karadeniz Ereğli’nin sevilen ailelerinden Gürlek Ailesi acı günlerinden birini  yaşıyor.

Karadeniz  Ereğli’de uzun yılardır avukatlık yapan Melahat Gürlek hayatını kaybetti.

Karadeniz Ereğli’de avukat Muhittin Gürlek’in eşi, avukat Çağdaş Gürlek ve Bilgi İşlem Uzmanı Barış Gürlek’in anneleri olan Avukat  Melahat Gürlek’in vefatı Karadeniz Ereğli’de ve Zonguldak’ta  üzüntü yarattı.

Avukat eşi Muhittin Gürlek ve oğlu Çağdaş Gürlek ile aynı Hukuk Bürosunu paylaşan Melahat Gürlek bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.  Merhume Melahat Gürlek’in vefatı Karadeniz Ereğli başta olmak üzere Zonguldak Barosu’nda  üzüntü yarattı.

ADLİYE ÖNÜNDE  VE BOZHANE CAMİİNDE TÖREN DÜZENLENDİ…

Merhume Melahat Gürlek, 16 Ocak Pazartesi günü Kdz. Ereğli Adliyesi önüne getirilerek helallik alındı. Zonguldak Barosu Başkanı Türker Kapkaç, merhume Melahat Gürlek’in adalet dağıtan bir hukukçu olduğunu vurgulayarak,  mekanı cennet olsun” dedi

Karadeniz Ereğli Adliyesi önünde düzenlemem törenin ardından öğle namazına müteakip Bozhane Camiinde kılınanan cenaze namazının ardından merhume Gürlek, Şehir Mezarlığında  sonsuzluğa uğurlandı.

Avukat Muhittin Gürlek, eşi Melahat Gürlek’in vefatı nedeniyle arayıp, soran, cenaze programına katılan herkese teşekkür etti.

Gürlek konuşmasında ayrıca şu sözlere yer verdi; 

Cenaze namazının ardından eşi Melahat Gürlek’e  kısa bir veda ve teşekkür konuşması yapan acılı eş Muhittin Gürlek, duygudaşla bir konuşmuş yaptı.

Gürlek konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

 “Eşimi sonsuzluğa uğurluyoruz. O, ömrünü hak,  hukuk, adalet için savaş veren, hiç bir unvan ve şöhret peşinde koşmayan, mütevazı halkın içinde bir insandı. Bize bıraktığı miras; onurlu yaşamak ve kafamızı yere eğmemekti. Bu neden müsterih olabilirsiniz hakkınızı helal etmekte!.. Ben ona diyorum ki; güle güle sevgilim, güle güle güzel gözlü karıcığım, güle güle kavgacı kadın, halkçı kadın… Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Merhume Melahat Gürlek’in cenaze törenine, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Karadeniz Ereğli  TSO Başkanı Arslan Keleş, Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Türker Kapkaç ve avukatlarını yanı sıra çok sayıda meslektaşı , dost ve akrabaları katıldı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi