Meral Akşener'in altılı masayı bırakmasının ardından İYİ Parti tabanında ve teşkilatlarında binlerce sayıda istifaların yaşandığına dikkat çeken Demokrat Parti İl Başkan Vekili Menderes Uzun, "Eğer Meral Akşener masaya geri dönmeseydi partisi parçalanacaktı. İYİ Parti tabanı zaten altılmasaya oy verecekti bunu gören Meral Akşener geri dönmek zorunda kaldı". İfadesini kullandı.

Meral Akşener'e birileri tarafından çok büyük baskı yapıldı.
Demokrat Parti Merkez ilçe Başkanı ve İl Başkan Vekili Menderes Uzun, şunları söyledi:

"Sayın iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkenin belli bir noktada oluşundan dolayı ve partisinde ki istifaların hat safhaya gelmesiyle, ve ülke çıkarları amacıyla partisinin de genel idare kurulu ve Merkez kararı yönetim kurulu ve Parti teşkilatlarının hepsinin bu ittifakın içinde olmasını istediğinden dolayı ülkenin de bu sıkıntıları aşmasının gördüğü için geriye istifa ederek Meral Akşener partinin altıli ittifakın kararlarına zaten imza atmış ve karara Okey demiştir. Fakat dışarıdaki baskılar bazı çıkar menfaatlerinin baskısı doğrusunda bu açıklamayı yaptığını daha önceki açıklamalarda söylemiştim. Yazılan bu metnin öyle bir dakikada bir saatte yazılma şansı yoktu. İleriki günlerde bu metinlerin iki nüsha halinde hazırlandığı ve iyi Parti genel başkanının eline sıkıştırılarak okunması için belli bir baskı gördüğünü ben kendim Demokrat Parti Zonguldak merkez ilçe ve il başkan vekili olarak gördüğümü söyledim. o benim tamamıyla kendi açıklamamdır herhangi bir birinden bir icazet alarak bu açıklamayı yapmadım ülkenin çıkarları için altılı masanın 18 ay süren çalışmalarının hibe edilmemesi gerektiğini düşünmüştür taşınmıştır ve geri dönmüştür.
Ülkemiz için memleketimiz için vatanımız için altılı masanın ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve İstanbul Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu'nun Sayın Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ve altılı masanın tüm genel başkanları ile birlikte bu ülkenin sıkıntılarından baskılarından Bu ülkenin soygun düzeninden, Bu ülkenin kötü rejimden Bu baskı rejiminden, bu ülkenin soygun düzeninden kurtulması gerekiyor.
Altılı masa ittifakı olarak Zonguldak'ta da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zonguldak'ta Biz altılı masa il başkanları olarak genel merkezlerimizden gelen karara göre çalışmalarımızı ve milletvekili adaylarımızı genel merkezimizin kararlarına uyum içerisinde hazırlayacağız."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi