CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Merve Kır, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın belediyede çalışan iki kadına hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunmasımı kınadıklarını ifade.
Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemiz her alanda artarak devam edeceğini belirten Merve Kır, şunları söyledi:
"AKP’li Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın belediyede çalışan iki kadına hem sözlü hem de fiziki tacizde bulunduğu iddialarını ulusal medyaya düşen haberlerden okuduk.

Benzer tüm vakalarda olduğu gibi, bu vakada da yaşanan bu alçakça taciz olayını en ağır duygularla kınadığımız gibi, olayın aydınlatılması için mücadele eden ve girişimlerinden sonuç alamadığı için Gülüç Beldesi AKP Kadın Kolları Başkanlığı ve Meclis üyeliğinden istifa eden Ferihan Şenol’un istifasında yazdığı ‘CHP’den kalma alışkanlıklarından’ ifadesini de şiddetle kınıyoruz.

Failin geçmiş dönemlerde partimizde siyaset yapmış olması bizim olaya bakışımızdaki kararlığımızı değiştirmez. 

AKP hükümetinin bakanı ‘bir kere olmuş, kurumu karalamak gerekmez, ne var bunda’ diyebilmişti. Çocuğa tecavüz olayından sonra. Siz AKP olarak o bakanla  bile çalışmaya devam ettiniz. O zaman neden hiç sesiniz çıkmadı? Çünkü bu sorun bir zihniyetten kaynaklanmaktadır.  Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim size. O yüzden siz önce bir aynaya bakacaksınız, partinizin belediye başkanının yaptığı ahlaksızlıkları ‘CHP’den kalma alışkanlıklarından’ demeden önce.

Bizim amacımız olaylarda rol kapmak ya da konuyu amacından saptırmak değil, yaşamın her alanında kadınların uğradığı saldırı ve hak gasplarını ortadan kaldırma mücadelesidir

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemiz her alanda artarak devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Türkiye’nin her yerinde kadın ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele için 7 gün 24 saat çalışan bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 hattından bizi arayan her bir şiddet mağduruna destek eli uzatıyoruz. Hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Şiddet ve taciz davalarının takipçisi oluyoruz, olacağız"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi