24 Kasım Öğretmenler Günü Zonguldak'ta kutlandı.

Zonguldak Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Turtgut Subaşı, Mehmet Türk, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Cezmi Yalınkılıç, Başsavcı Abdurrahim Alan, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, MHP İl Başkanı Varol Demir Köse, İyi Parti Genel Sekreteri Ekrem Güllüdağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program öncesi Vali Mustafa Tutulmaz resim sergisini ziyaret etti ve öğrencileri tebrik etti
Tören şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler için daygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı ve  ardından Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in kutlama mesajı okundu.

Törende daha sonra "Dünyanın Bütün Çiçekleri" isimli şiiri beğeniyle dinlenildi.

ALDOĞAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI..
Törende adından İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan günün anlam ve önemine dair konuşma yaparak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Çok yakın zamanda terör örgütü tarafından şehit edilen Arzu ve Ayşegül öğretmenlere Allah rahmet eylesin diyerek başlamak istiyorum. Kıymetli öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerin toplumda ki yerini anlatmak bağını kuvvetlendirmek ve mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlerin heyacanını paylaşmak için bir araya geldiğimiz fedekar öğretmenlerin kıymetini anlamamız için önemli gündür. Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı yerdir. Samsun’da yeniden doğmaktır öğretmenliktir. Damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır öğretmenliktir. Bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir öğretmenlik. Geleceğin huzurlu güçlü büyük Türkiye’sinin inşiaası için gençlerimiz biz siz öğretmenlerin elinde şekillendirmektir. Ülkemizi Türkiye yüzyılına taşımak için öğretmenler olarak azim ve kararlılıkla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak geleceğinizi emanet edeceğimiz gençler yetirmek için bu yolda omuz omuza gönül gönüle yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. İyiki öğretmenim diyen öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”diye konuştu. 

ALDOĞAN'A ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ..

İlimizde görev yapan 7500 öğretmen adına İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’a öğretmenler günü kapsamında çiçek takdim edildi. 

Ardından Mehmet Çelikeli Lisesi öğrencileri tarafından, ‘Bir Öğretmen Olacağım’ adı altında oratorya gösterisi yapıldı.
VALİ TUTULMAZ EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÇİÇEK VE MADALYA TAKDİM ETTİ

Törende  Vali Tutulmaz emekli olan öğretmenlere hizmet Şeref madalyası takdim ve çiçek takdim etti.
Emekli öğretmenler adından yapılan konuşmadan sonra

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Şiir yarışması'nda dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz, Başsavcı Abdurrahim Alan ve İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan tarafından ödülleri verildi.
ardından müzik dinletisi düzenlendi.

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Tören mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi