AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, deprem bölgesi Hatay ve Kahramanmaraş ziyaretlerinin ardından Zonguldak’a döndü.

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı,  cuma namazının sonrasında Uzunmehmet caminde açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Türkiye’de ki gönül coğrafyamız çok geniş. Türkiye’de ki 71 vilayet orada onların emrinde. Bizde Zonguldak olarak oradaydık. Diğer illere göre farklı konumumuz var orada. Biz oraya hem ayni hemde nakli yardımlarımızı götürdük. Orada her bir kardeşimiz şunun farkında. Madenci kardeşlerimiz büyük takdir toplamışlar”dedi.

Başkan Avcı ayrıca işçi alımları konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

"Madenci kardeşlerimiz büyük takdir toplamışlar"

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Ülkemiz hakikaten muhramlı sıkıntılı dönemler yaşıyor. Asrın felaketini yaşıyor. Hakikaten durum sıkıntılı. Zonguldak olarak ekip arkadaşlarımızla dava arkadaşlarımızla 8 aracımızla beraber deprem bölgesine gittik. İnsanlarımızla bir araya geldik. Yaralarına merhem olmak için. Orada gördük ki hakikaten olaylar televizyonda görüldüğü gibi değil. Bir dram yaşanıyor orada. Türkiye’de ki gönül coğrafyamız çok geniş. Türkiye’de ki 71 vilayet orada onların emrinde. Bizde Zonguldak olarak oradaydık. Diğer illere göre farklı konumumuz var orada. Biz oraya hem ayni hemde nakli yardımlarımızı götürdük. Orada her bir kardeşimiz şunun farkında. Madenci kardeşlerimiz büyük takdir toplamışlar”dedi.


"Deprem bölgesinde ki vatandaşlara uzun süreli yardım etmemiz gerek"


Deprem bölgesinde ki vatandaşlara uzun süreli yardımcı olunması gerektiğini ifade eden Başkan Avcı, “Bizde Hatay stadyumunun orada Türkiye Taşkömürü heyetimiz ve genel müdürümüz yardımcımızla birlikte olduk. Defne denilen yerde Türkiye Taşkömürünün çalıştığı yere gittik. Naaşların çıkartılması noktasında taziyelerde bulunduk. Hatay’dan sonra hedef aldığımız Kumlu İlçesi vardı. 16 tane mahallesi vardı. Oradaki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Orada baktık ki devletimiz çadır kentler anlamında gereken altyapıyı kurmuş. Tuvalet, lavabo ve duş anlamında çalışmaları gördük. Sonrasında Kahramanmaraş’a geçtik. Kahramanmaraş’ta ki yıkıma da şahitlik ettik. Kahramanmaraş’ta depremin ikinci gününden itibaren Gençlik kollarımız faaliyet göstermekte. Kurulan çadırlara yardım ediyorlar. Oradaki sıkıntıyı yerinde gördük. Bugün cuma fiili adımları attık. Devletimiz büyük. Cumhurbaşkanımız devletimizin en tepesinde bulunması hasabiyle 1 yıl içerisinde toparlanacağının müjdesini vermişti. Bizlerde biliyoruz Zonguldak’ta Çaydeğirmeni Beldemiz var. Orada 6’ıncı konut cumhurbaşkanımızın temel atmasıyla hazır bulunduğumuz bir başlangıç yapılmıştı. O dönem fevkalede şartlar yoktu. Buna rağmen 4 ay içerisinde 497 konutumuzun tamamlandığını görmek bizim ne kadar manevra sahibi olduğumuzu gösterir. Bütün depremzede kardeşlerimize 71 İl olarak gönül coğrafyamızda ki insanlarımızla sahip çıkacağız. Bundan sonra Zonguldak’ta ki  depremzede vatandaşlarımıza yaklaşımımız daha iyi olacak. Geçici süre değilde uzun süre yardımlaşmayı gerektiriyor. Orada ki depremzede vatandaşlarımıza 3-4 günlük değilde uzun süre yardımcı olmamız gerekiyor”diye konuştu.


"İşçi alımları konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, işçi alımları için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, “Orada birinci ağızdan haklarını teslim etti. Gayet can  siperhane şekilde gayretleri arama kurtarma çalışmalarındaki muazzam başarıları e bizim domuz damı dediğimiz cumhurbaşkanımızın tüneller diye hitap ettiği o muazzam çalışma metodu hakkaten çok başarılı bulundu. Bu anlamda şunu gördük kü biz madenci kardeşlerimizi felaketlere karşı sürekli dinamik hazırlıklı olduklarını gördüler. Depremzedelerimizle Kahramanmaraş’ta karşılaştığımız madenci kardeşlerimizle muazzam bir muhabbetleri var. Biz orada 3 bin 800 madenciyle oraya vardık. Tabi bu rakam daha fazla olsa daha farklı manevralara şahit olacağız. Bizim gönlümüzden geçen bu tür yaklaşımların işçi alımlarından yana tutulmasıdır. Bizlerde siyasiler olarak her türkü gayreti göstereceğiz”şeklinde konuştu.


"Başkanlarımız deprem bölgesinde yardım amaçlı oradaydılar"


Belediye başkanlarının yardım amaçlı deprem bölgelerine dolduğunun altını çizen Başkan Avcı, “Bunlar olacaktır. Biz kendileri ile beraber aynı zamanda çıkmadık. Onlarla lokasyonlarda bir araya geldik. Buluşmalarımız oldu. Yok öyle gidildi şöyle gidildi bunlar gereksiz şeyler. Oradaki depremzede vatandaşlarımızın yaralarına nasıl merhem olunur onlara bakmak gerek. Bende belediye başkanlarımız o niyetle orada olduklarına şahit oldum. Bu tür konuları hiç ciddiye almamak lazım. Bizim bu anlamda ki samimiyetimiz ortadır.”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi