Türkiye’de  yaşanan deprem felaketinin ardından bir çok ilde olduğu gibi Zonguldak’ta depremzedelere kucak açtı. İncivez Mahallesi muhtarı Hüseyin Cevher topladığı ikinci el eşyaları kente gelen depremzedelere ulaştırmak için muhtarlık binasında topluyor. 


Muhtar Hüseyin Cevher ve ekibi Zonguldak’a gelen toplamda 30 aileden oluşan depremzedelere topladıkları ikinci el eşyaları ulaştırarak yaralarını sarıyor. 

AMACIMIZ ACILARI UNUTTURMAK 

Muhtar Hüseyin Cevher, “Depremzedeler için topladığımız buzdolabı, aygaz, çamaşır makinesi, halı, giyecek, gibi ürünleri afetzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. İkinci el eşyaları muhtarlık binasında topluyoruz. Bizlerde afetzedelere geçirmiş oldukları sıkıntılı günleri unutturmak adına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikli bebekler için bez ve karyola ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ben ve azalarım bize deprem bölgesinden misafir gelenleri elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diğer yandan başka mahalle muhtarlari da bana ulaştığı zaman elimizde olan eşyaları kendilikleri ile de paylaşıyorum. Amacımız yaraları sarmak acıları unutturmak” dedi. 

HABER: AYTAÇ ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi