Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer için, "Memleket Partisi olarak sayın rektöre unutulan istifa kurumunu hatırlatıyor, hiç değilse görevden affını dilemesini talep ediyoruz." dedi.

Üniversite'nin Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen kahvaltıda katılımcılar adeta kast sistemine maruz bırakılması ve kahvaltıda üniversite yönetimi ve hocalar için masa kurulmasına rağmen depremzelerin ise kahvaltısını zemin üzerinde yapması ile birlikte rektör ölçeri tepkiler çığ gibi yükseldi.
Memleket Partisi İl Başkanı Mukadder Yalçın rektörün istifa ederek görevinden affını istemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi.

REKTÖR DEĞERLER EĞİTİMİ DERSİNDE SINIFTA KALDI

"Ülkemizi derinden etkileyen deprem afeti sonrasında, halkımızın bütün paydaşları yaraları sarmada seferber oldu. Hac, umre ve kefen paralarını bağışlayan ileri yaşlı vatandaşlarımızdan, kumbaralarındaki paraları, oyuncaklarını gönderen küçük yavrularımıza kadar herkes taşın altına elini değil gövdesini koymuş vaziyetteydi. Kentimiz Zonguldak ise felaketinden başlangıcından bu yana deprem bölgesine yardım oldu aktı adeta. Şehrimizin hatta Batı Karadeniz'in sembolü madencilerimiz ise "her şey bitti" denildiği anda olmazları oldurdular. Misafirperverliği ile övünen Türk insanı elbette depremzedelere kayıtsız kalmadı ve Zonguldak halkı da deprem bölgesinden gelenlere kapılarını sonuna kadar açtı. 

Ancak bu misafirperverliğe gölge düşüren üzücü bir olayla karşılaştık maalesef. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, depremzedeler için düzenlenen kahvaltı ve Kur'an tilavetinde skandal bir olaya imza attı. Üniversite'nin Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen kahvaltıda katılımcılar adeta kast sistemine maruz bırakıldı. Kahvaltıda üniversite yönetimi ve hocalar için masa kurulmuşken, depremzeler ise kahvaltısını zemin üzerinde yaptı. 

İçimizi sızlatan bu olay sonrası bizler de soruyoruz: Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi içi boş sloganlardan mı ibaret? Depremzedelerin acısını paylaşırken onları aşağıda görmek 20 yılı aşkın devam eden iktidarın kibrinin mi göstergesi? Yoksa atanmışlar sizin gözünüzde sade vatandaştan üstün mü? Aslında cevap çok basit. İktidarın arka bahçesi haline gelmiş bazı üniversiteler ve atanmış rektörleri kendilerine yakışanı yapmıştır. Çünkü iktidar uzun süredir halktan kopuk, ulaşılamayan saraylar içerisinde yaşamaktadır. Bu ayıp bize yeter, Zonguldak'ı bırakın insanlığımıza yakışmadı.
Memleket Partisi olarak sayın rektöre unutulan istifa kurumunu hatırlatıyor, hiç değilse görevden affını dilemesini talep ediyoruz."

(Haber: Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi