MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin yönetim kademesinde bulunan siyasetçiler ve milletvekilleri ile yaptığ toplantıda MYK üyelerinin milletvekili adayı olabileceklerini söyledi.

Liderden izin çıktı, Zonguldaklı hemşehrimiz MYK Üyesi Murat Kotra "adaylık" başvurusunda bulunacağını açıkladı.

Sayın Kotra, MHP Llideri Devlet Bahçeli başkanlığında yapılan bu önemli toplantının ardından yaptığı açıklamada, " Depremzedelere saygı gereği seçim müziği olmayacağını, insanlarla birebir görüşüleceğini, görüntü ve  gürültü kirliliği olmayacağını, il il, ilçe ilçe, köy köy vatandaşlarla buluşulacağını, esnaf ve ev ziyaretlerinn aynen devam edeceğini, adayların, il ve ilçe başkanlıklarının, kadın kolları ve ülkü ocaklarının sahaya inip, vatandaşlarla tek tek görüşeceklerini, özetle sakin bir seçim atmosferinde halkla buluşulacağını söyledi.

Ülke genelini ka;sayan bu seçim programı, yaklaşık iki yıldan beri Murat Kotra koordinesinde Zonguldak'ta uygulandı ve MHP bakımından çok önemli bir kamuoyu desteği oluştu.

Bir hakkı sahibine teslim edelim.

Murat Kotra, MHP'yi Zonguldak'ta siyasetin " yükselen partisi " durumuna getirmiştir.

Elbette, MHP'nin Zonguldak teşkilatları ile birlikte binlerce yeni üye ve özellikle "kararsız" seçmenin MHP'ye yönelmesini sağlayan bir etki Murat Kotra'nın, Zonguldak'ın köylerinde, kentlerinde yaptığı ve birkaç kez tekrarlanan çalışmaları, halkla ilişkileri, insanlara hitabı, ciddiyeti ve samiyeti ile toplumun güvenini kazanan bir etki oluşturdu.

Sonuç olarak, son iki yılda Murat Kotra koordinesinde yapılan çalışmaların topluma pozitif yansımaları ile MHP yeniden Zonguldak'tan milletvekili çıkaracak konuma geldi.

***

MHP'de MYK üyelerinin hangi ilden ve kaçıncı sıradan milletvekili adayı olacaklarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli belirliyor.

Murat Kotra, yaptığı bütün açıklamalarda bunu defaatle tekrarladı, " Bu konuda inisiyatif Sayın Genel Başkanımızındır, bize nerede görev verilirse partimizin başarısı için canla başla çalışırız, Zonguldak olursa bundan şeref duyarım" diyerek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye bağlılık ve parti disiplinine riayet etmeyi birinci öncelik olarak ifade etti.

Elbette her siyasi parti kendi kuralları içinde hareket eder, adaylık konusunda da kendi yöntemlerini uygular.

Ancak, Murat Kotra'nın " Zonguldak'tan milletvekili adayı" gösterilmesi konusunda kamuoyunda ve parti teşkilatlarında oluşan büyük beklentiyi gerek Sayın Bahçeli'nin, gerek MHP Genel Merkezi'nin dikkate alacağı düşünülüyor.

Murat Kotra, Zonguldak'tan milletvekili adayı olursa sadece MHP değil, Cumhur İttifakı da kazanmış olacak.

Bu tablo, Zonguldak'ta yaşayan herkes tarafından görülyor ve kabul ediliyor.

Bu yüzden " Millet İttifakı " Murat Kotra'nın Zonguldak'tan aday olmasını istemiyor.

Zonguldak'ta siyasi dengeleri alt-üst edip, MHP ve Cumhur İttifakı'nın lehine çevirecek bir siyasetçi Millet İttifakı'nın işine gelmiyor.

Elbette, son söz yine Sayın Bahçeli'nin…

Zonguldak bekliyor…

Sayın Bahçeli "evet" derse, MHP ve Cumhur İttifakı gücüne güç katacak…

Birileri ise fena halde üzülmüş olacak.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi