Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde faaliyet gösteren Star Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Metin Fidan, öğrenci servis araçlarının hak edişlerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yatırılmadığını söyledi.
Okulların açıldığı Eylül ayından bu yana servis aracı sahiplerinin hak edişlerinin yatırılmadığını ifade eden Kooperatifi Başkanı Metin Fidan, “Ereğli otomobil esnafı ve firma sahipleri olarak zor şartlarda öğrencilerin ulaşımını sağlıyoruz. Ama Ereğli Milli Eğitim bunları umursamıyor. Ereğli’nin hiç sahibi yok” diye serzenişte bulundu.
Metin Fidan’ın açıklaması şöyle: “Ereğli’de faaliyet gösteren yaklaşık 300 - 400 arası taşımalı eğitim kapsamında çalışan araç sahipleri ve firma sahipleri mağdur ediliyor.  Türkiye genelinde Eylül hak edişleri bir ay önce yatırıldı. Çoğu il ve ilçede Ekim hak edişleri de yatırılmış olup Zonguldak ili olarak üç hafta önce ödemelerin yapılmış olmasına rağmen Ereğli ilçe milli eğitim müdürlüğü bu paraları yatırmadı. Sürekli bahaneler sunuyor. Bahaneleri; müdürlerin ve şeflerin değiştiğini söylemek. Fakat bu değişimler okul açılmadan önce değişmişti.  Böyle bir mazeret kabul edilemez bir durumdur. Kendileri maaşlarını yattığı gün nasıl alıyorlarsa bizim de hak edişlerimiz yattığı gün almamız gerekiyor. Ülke genelinde de böyledir. Takdir edersiniz ki ülkede her şey nakite karşılanıyor.  Ereğli otomobil esnafı ve firma sahipleri olarak zor şartlarda öğrencilerin ulaşımını sağlıyoruz. Ama Ereğli Milli Eğitim bunları umursamıyor. Ereğli’nin hiç sahibi yok. Bu yüzden biz sesimizi basın yolu ile duyurmak zorundayız. 3 hafta önce yatması gereken paralar Ereğli’de hiç bir firma ya da araç sahibinin hesabına geçmediği için ispatlıdır.”
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi