Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Çataklı, "Öğretmenlere il içi sıra tayini getirilmelidir" dedi.

Eğitim İş olarak sıra tayin sisteminin uygulanacağı bir yönetmelik talebini yenilediklerini belirten Eğitim İş Başkanı Kamuran Çataklı, şunları söyledi;

BU HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİ!

"Milli Eğitim Bakanlığı "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" 2015’te değiştirilerek il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi kaldırılmıştır.
İsteğe bağlı il içi yer değiştirmeler her mayıs ayı sonunda yapılmakta ve yılda bir kez uygulanmaktadır. Oysa 2015 öncesinde öğretmenler isteğe bağlı yer değiştirmelerde yaptıkları tercihlerle okul/kurum sıralamalarında yer alıyor ve bu sıralar  yıl boyu devam ediyordu. Sırada oldukları okul yada kurumda bir kadro değişikliği olduğunda (emeklilik, tayin, vefat vb.) sıra işletilerek atamaları yapılabiliyordu. 
Bugün ise il emrine il dışı atamayla gelmiş olan ve ilçe emirlerinde normlarda bulunan düşük puanlı öğretmenler kasım ayı sonunda alınan başvurularla merkezlerde açılan söz konusu boş kadrolara atanmaktadır. Böylece ilçelerde yüksek puanla çalışıp merkeze gelmeyi bekleyen öğretmenlere açık kadro kalmamaktadır.
Bu durum öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğüne göre atanmalarını engellemekte, moral ve motivasyon bozukluğuna neden olmaktadır. Yıllarca dezavantajlı bölgelerde çalışıp hizmet puanı biriktiren öğretmenlerin yönetmelikteki adil olmayan hükümler nedeniyle mağdur edilmesi kabul edilemez.
Eğitim İş olarak sıra tayin sisteminin uygulanacağı bir yönetmelik talebimizi yineliyor bu yönetmelik çıkana kadar mücadelemize devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi