Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, "Öğretmen demek Fikri hür ,vicdanlı hür, İrfanı hür nesiller yetiştiren insan demektir" dedi

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Şahin Ören, öğretmenliğin evlatlarımızı hayata hazırlayan ve onun için tüm fedakarlıkları yapan bir mesleğin adı olduğunu belirtecek şunları söyledi:

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ ÇOK KUTSALDIR..

"24 Kasım Öğretmenler Günü Gazi Mustafa Kemal'e Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce başöğretmenlik verildiği gündür. Bizim baş öğretmenimiz ilkeleri ile de izinden yürüdüğümüz insanın Başöğretmen ilan edildiği gündür. Bugün o anlamda iki kere önemlidir  Birincisi öğretmenlik mesleği çok kutsaldır, insanı yetiştiren bir meslektir. iiİnsanı bir heykeltıraş gibi bir hayata hazırlayan bir meslek olduğu için ve ikincisi bugün de eğitime çok önem veren eğitimin temel taşlarını, Türk eğitiminin temel taşlarını atan Mustafa Kemal Atatürk'e bu ünvanının verildiği gün olduğu için Türk Eğitim Sen olarak biz bu günü çok önemsiyoruz.

Öğretmen demek Fikri hür ,vicdanlı hür, İrfanı hür nesiller yetiştiren insan demektir  Yüzüne bakmaya bile kıyamadığımız evlatlarımızı hayata hazırlayan ve onun için tüm fedakarlıkları yapan bir mesleğin adıdır öğretmenlik. O anlamda tüm öğretmenler gününü kutluyor ve Türk Eğitim Sen olarak  bugün hem Valilik önündeki kutlamalara katıldık hem de ilhan Varank yapılan kutlamalara katıldık.

Ben bundan sonra öğretmenlerimizin sıkıntı çekmediği, demokrasi adına kendilerini daha iyi ifade edebildikleri özel güzel ve güneşli günler diliyorum öğretmenlerimize"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi