Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Zonguldak Dedeman Otel’de yapıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde ve moderatörlüğün de gerçekleşen toplantıya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türkiye Petrolleri  OTC, Zonguldak il Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak il-ilçe Ticaret ve Sanayi Odaları, Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası, Zonguldak MÜSİAD, Çaycuma-Karadeniz Ereğli-Alaplı Organize Sanayi Bölge müdürlüğü, Zonguldak İl ve İlçelerinde faaliyet gösteren Sanayi şirketleri yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Türkiye Petrolleri OTC yetkilileri, Zonguldak Filyos’da devam eden doğalgaz çalışmaları ve liman faaliyetleri ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile mevcut durum detaylandırılırken geleceğe yönelik olarak ortak bir vizyon da geliştirildi. 
Bir sonraki SANTEK toplantısı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. 

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “ Zonguldak iş dünyasının temsilcileri olarak böyle bir toplantının yapılmasını uzun süredir arzu etmekteydik.  Filyos vadi projesi ilimizin, bölgemizin, ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir proje. Proje kapsamında yapılan Filyos Limanı, alt yapı çalışmaları devam eden Filyos Endüstri Bölgesi,  Filyos Serbest Bölgesi ile Odamızın öncülüğünde başlatılan Zonguldak Çaycuma Sera Organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak Gökçebey-Devrek  Organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak Bakacakkadı Girişim Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin tamamı birbiri ile ilintili. Zonguldak iş dünyası olarak Filyos Limanı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yapılan doğalgaz yatırımlarını ve gelecek vizyonunu tam olarak bilmeliyiz ki Zonguldak iş dünyası olarak geleceği planlayabilelim. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz‘ın himayelerinde ve moderatörlüğünde gerçekleşen bu toplantı bizler için çok faydalı oldu. Bölge iş insanları olarak geleceği planlarken önümüzü daha görür olduk. Bizlere sağlamış oldukları bu imkandan dolayı sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkililerimize, Türkiye Petrolleri  OTC yetkililerimize, çok teşekkür ediyorum “dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi