İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Ekmen, “Özel sektöre yaptırdıkları işleri kendileri yapmış gibi gösteriyorlar" diyerek AK Parti'yi eleştirdi.
İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen delege seçimleri ile Zonguldak'ta yapılan projeleri durumu ile ilgili konularda değerlendirmelerde bulundu.

İyi Parti genel idare kurulu'nun tüm Türkiye’de ilçe ve il kongrelerilerini başlatma kararı aldığını belirten iyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen,"Bu kararı almasının nedeni seçimlere giderken, seçim esnasında teşkilatların boş olmaması. Aday olmayı düşünenlerin şimdiden karar verip, gerek ilçe gerekse il kongreleri nde aday olmamalarını sağlamak.Teşkilatları yeniden dinamizm kazandırmak amacıyla bu karar alındı.Tüm Türkiye’de hem ilçe hem de il kongreleri yapılıyor. Şu anda Zonguldak‘ta iki ilçemizde seçimlerimizi yaptık. Gökçebey ve Kilimli ilçemizde seçimler tamamlandı. Bu ilçelerimizde seçimlere tek adayla gittik. Gökçebey‘de İsmail Demirbaş, Kilimli ilçemizde de  Nezih Aydın arkadaşımız listeleri kabul gördü.Diğer ilçelerimiz de de kongre süreçlerimiz devam ediyor.Seçimlerimizin hem partimiz için hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İLÇE KONGRESİ'NDE TEK ADAY OLUNMASINI ÖNEMSİYORUZ
Kürtçe kongre önünde tek aday lunmasını önemsediklerini ifade eden iyi Parti İl Başkanı Yavuz Akman aday olacaklar da kendi başarısından daha çok Parti başarılarını önemsemesi gerektiğini atlatarak sözlerini şu şekilde devam etti:

"Delege seçimlerimiz devam ediyor, her partide olduğu gibi biraz çekişmeli oluyor. Önemli olan burada kendi içinde gruplaşmak değil sonuçta bir ve bütün olarak başarılı olması için mücadele edebilmektir.
İYİ partinin bir bütünlük içerisinde olmak zorunlu var. Bunun için biz diyoruz ki biz İYİParti olarak bu kongrelerden ve delege seçimlerinde birlik ve bütünlük içinde çıkacağız.
Merkez ilçede iki aday konusunda açıklama duyuyoruz Kongre sürecinde bunlar oturulup konuşulur.
Bizim amacımız tek listeyle, herkesi kucaklayıcı bir listeyle kongreye gitmek. Olmuyorsa o zaman tabii ki chef listede olabilir.
Genel merkezin ve bizim talebimiz tek listeyle seçimlere gitmek. 
Kongrelerimiz Ocak ayına kadar devam edecek ve il Başkanlığı konusunda ondan sonra karar verilecek."

ZONGULDAK YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRDİLER
AK Parti'nin tamamlanmayan projeler konusunda Zonguldak’ı yapboz tahtasına çevirdiklerini belirten iyi Parti İl Başkanı olacak mı sözlerini şu şekilde devam etti:
"Türkiye’yi idare anlamında nasıl bir yapboz tahtasına döndür dilerse Zonguldak da aynı şekilde yap boz tahtasına çevirdiler.
Bir işe başlanıyor ve temeli sağlam olmadığı için yarım kalıyor. Lau var alanı da gördüğümüz gibi. Teknik meseleler çözümlenmeden ihaleye çıkılıyor ve proje yarım kalıyor.
Masraf yapıp ihaleye çıkıyorlar ondan sonra şöyle oldu, böyle oldu diye projeyi yarım bırakıyorlar. Tekrar yeni baştan yapmaya çalışıyorlar. Sonuçta bunun çilesini kahrını Zonguldak halkı çekiyor.
Aynı  şeyi Fevkani köprüsünde ve sahil projesinde de gördük.
Sahil projesinin teslimi yapılmamasına rağmen, sahilde dolaştığınızda binaların eski bir görünümde olduğunu görüyorsunuz. 
Yapılarda çok eksik olduğu için yeni yapılmasına rağmen eski gibi görünüyor. Burada bir şey olursa sorumlusu kim olacak ve oranın şu anda sahibi yok. Akşamları karanlıkta sahilde gezilmiyor.
Eksiklikleri ve neden yapılmadığını sorgulamamız lazım. Biz yapıyoruz algısı ile gidiyorlar."

AKP'NİN İL BAŞKANI SANKİ HASTANE YÖNETİCİSİ GİBİ HASTANEYE ZİYARET EDİYOR
İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Ak Parti il başkanı arkadaşımız bakıyorum yanında hastanenin yöneticileri bakıyorum yanında hastanenin yöneticileri, sanki buranın yöneticisi sıfatında hastaneye geziyorlar.
Yöneticilerden bir takım bilgi alma görüntüsü veriyorlar. Bunlar yakışıkalan görüntüler değil.
Bir heyet olarak gidilir ve tabii ki de oda işin içinde olur. Ama sanki Bir kamu kurumunu denetliyor havası yanlış. Yanlış algıdır ve olmaması  gerekir. Burada idarenin üzerinde, bir valinin, bir sağlık müdürünün üzerinde bir mevki bir makam gibi kendi başına orada hastane yöneticilerine denetliyormuş gibi yanlış bir görüntü.
Kamuoyuna verilen bilgiler yanıltıcıdır. Hastanede yanık ünitesi yapılacağız deniliyor. Bunu geçtiğimiz günlerde basın bülteni ile söyledim siz Öatalağzı'nda bir firmaya asvalt yaptırıyorsunuz, havaalanı pistini bir firmaya yaptırıyorsunuz, yanık ünitesine TPAO'ya yaptırıyorsunuz bunları biz yaptık diye övünüyorsunuz bunlar olacak iş değil.
Kamu idaresinin ne hale geldiğini bize gösteren bir örnektir. 
Özel sektöre yaptırdıkları işleri kendileri yapmış gibi gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi