RÖDEVANSÇILARIN  SORUNU ÇÖ ZÜ LE CEK..

Milletvekili Polat Türkmen rödevansçıların sorununun için torba yasa içerisinde kanun teklifi hazırlatlarını ifade etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, rödevans sektörünün sorunlarını çözümü için Enerji Bakanı Fatih dönmez, TBMM Maden Komisyonu Başkanı Taner Yıldız ile görüştüklerini ifade etti

Rödevansçıların sorunların çözümü için torba yasanın içerisinde kanun teklifi hazırlıklarını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen gazetecilere şunları söyledi:

GEREKİRSE CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞECEĞİZ

"Redevansçıların sorularının çözümü için uğraşıyoruz. Bundan 1-2 gün önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem Enerji Bakanı ve hem de Taner bey (Yıldız) ile görüştük. Şöyle söyleyeyim inşallah onlar için bir kanun teklifi veya kararname ile beraber sorunlarının çözmeye gayret edeceğiz. Redevansçıların sıkıntılarının ne olduğunu biliyoruz ve onun için de çaba sarf ediyoruz.
Rödevansçılardan kömür almayan Eren Enerji ile de görüştüm ve Eren Enerrji'nin de rödevansçılrdan kömürü almasını arzu ediyoruz. Emir Bey (Eren) ile de görüştük. İnşallah bir torba yasanın içerisine koyarak yasalaşmasına gayret ediyoruz. İnşallah rödevansçıların sorununu çözeceğiz çünkü böyle bir sıkıntı toplumun büyük bir kısmını ilgilendiriyor. Rödevansçılar bizim için çok önemlidir, orada binlerce kişi istihdam ediliyor istihdama çok büyük katkısı var tüm arkadaşlarımız olarak milletvekillerimiz ile beraber sorunların çözümü konusunda çaba ve gayret içerisindeyiz. Öyle ya da böyle nasıl çözülmesi gerekiyorsa o şekilde çözeceğiz.
Dediğim gibi bir maden komisyonu olarak da bu olaya el attık ayriyetten. Sorunun çözümü konusunda gerekli yerlerle görüştük ve bakan bey ile bu sorununu çözeceğimiz kanaatindeyim.  Grup başkanıyla da görüştüm. Çünkü bunu kanuna koymak gerekiyor. Çözeriz diye düşünüyoruz ve onun gayreti içerisindeyiz.

Neticede bu Zonguldak'ın çözülmesi gereken bir sorunu ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuyu ayrıyetten ki böyle bir sıkıntı oluşursa ki zannetmiyorum olacağını, gerekse Cumhurbaşkanımız ile de bir görüşme yapabiliriz.

Sahalar kapanmaz öyle bir şey olmaz. Redevans sektörü bizim çok büyük bir değerimizdir ekonomiye katkı veriyorlar, istihdama katkı veriyorlar üretime katkı veriyorlar. Yaklaşık 3000 kişi civarında redevans sektöründe çlışıyor..Rödevans bizim için çok büyük bir önemi haiz bir hadisedir. O yüzden sorunun çözülmesi konusundaki çabalarımız devam. İnşallah bu dertte bir sıkıntı var en yakın zamanda çözeceğiz"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi