Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Roman vatandaşlara yönelik strateji belgesi eylem planı Resmi Gazete de yayınlanması nedereniyle Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan Roman vatandaşlarımızın kamu
hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için eğitim, sağlık, istihdam, barınma, sosyal hizmet ve sosyal yardım gibi alanlarda yürütülen çalışmalarla sosyoekonomik refah
seviyelerinin yükseltilmesi ve sosyal uyumlarının güçlendirilmesi yolunda önemli politikalar hayata geçirilirken bu kapsamda Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ile I. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve 2019/28 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca II.Aşama Eylem Planı (2019-2021) yayımlanmış, 2021/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 8 Nisan Gününün ülke genelinde "Romanlar Günü" olarak kutlanması kararlaştırıldı. Anılan Strateji Belgesi ve Eylem Planlarının uygulamasının tamamlanmasıyla birlikte
Roman vatandaşlara yönelik çalışmaların devam etmesini temin etmek üzere hazırlanan "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023 2025)" yayınlandı.
Buna göre Strateji Belgesi ve Eylem Planının uygulanması kapsamında Romam vatandaşlara yönelik Eğitim Kültür ve sanat ve sosyo ekonomik alanlarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek sağlanacak.

Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, yayınlanan eylem plan ından dolayı roman vatandaşları olarak büyük bir mutluluk içerisinde olduklarını ifade etti.

Zonguldak Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, eylem planı yayınlanması nedenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini ifade ederek şunları söyledi;

"Cumhur başkanımızın kararnamesi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlanılacağını Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımız kararnameyle açıkladı. Tüm Türkiye'de 8 Nisan, Romanlar Günü olarak kabul edildi Ayrıca roman strateji eylem planında roman vatandaşlarımızın Türkiye genelinde eğitim kültür sanat gibi konularda öncülük tanınacağını Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü ihtiyaçlarını karşılacağını söyledi, bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz roman vatandaşlar olarak.

Roman vatandaşlar arasında bu eylem planı çok olumlu ve memnuniyetle karşılandı.  Bizim de bir günümüzün olması önemli. Zaten Cumhurbaşkanımız bizlere her türlü desteği eğitimde kültürde sanatta verdiği gibi bundan sonra da vermeye devam edecek kendisini ne kadar teşekkür etsek azdır"
(Haber -Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi