GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Vali Mustafa Tutumaz'ın kongrede yaptığı ücret sendikacılığı yapmayın eleştirisine cevap verdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı (GMİS) Hakan Yeşil, cumartesi günü yapılan genel kurul hakkında değerlendirme yaptı. 

Başkan Yeşil, kongre ile ilgili "GMİS 12. Olağan Genel Kurulu'nu yaptık. Güzel bir kongre oldu. Katılım yüksek, tek liste, birlik ve beraberlik içinde kongremizi gerçekleştirdik. İkinci dönem olarak Çetin Uzun Beyden sonra ikinci kez göreve gelerek işçilerimize hitap ettik. Kitlenin içindeki sorunlarımızın çözümü için mazbatayi alıp uğraşacağız" dedi. 

Genel Kurul'da konuşan Vali Mustafa Tutulmaz'ın 'ücret sendikacılığı yapmayın' sözlerini değerlendiren Hakan Yeşil "TTK Kurumu köklü bir kurulus. Sendikamız da bu topraklarda sendikacılık yapılıyor. Üretimin artması için işçi alımına ihtiyaç var. Ücret sendikacılıgı yapmadık. Zonguldak'ın bütün sorunlarına hakim olan bir sendika var. Üye sayımız düştükçe bizim de sendika olarak bazı imkanlarımız kısıtlanıyor, bunu Vali Bey de biliyor. Tek derdimiz Zonguldak ve TTK'dır" açıklamasını yaptı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi