Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Ali Topaloğlu Zonguldak kent merkezinde sağlıksız şartlarda balık satışının yapıldığını söyledi.

Yerel yönetime durumu düzeltmesi çağrısında bulunan Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, şunları ifade etti:

KENTİMİZE YAKIŞAN BİR DURUM DEĞİL...

 “Zonguldak Özellikle son dönemde gerçekten kentte sosyal açıdan ciddi sıkıntılar yaşanan bir kent haline geldi.Bunun en iyi örneklerinden bir tanesi de kentimizde vatandaşın sağlıklı bir şekilde balık alabileceği maalesef bir yer yok.
Deyim yerindeyse sanki çadır bir kentte yaşıyoruz. Portatif bir yerde ve sağlıksız bir ortamda insanlara hizmet vermekte, bu durum kendimize yakışmayan bir durumdur.
Kentimize daha önceden önlem alınarak, en önemli besin kaynaklarımızdan biri balıktır ve yerel yönetimlerin sağlıklı şartlarda balığa ulaşmasını sağlaması gerekir. Ancak şu ana kadar sağlıklı balık satışı sağlanmamıştır.
Balıkların çok sağlıksız bir ortamda satışı gerçekleştiriliyor. Çok karmaşa şartlarda bu işlemleri yapılıyor.
Temizlenen balığın parçalarının ve suyunun nereye gittiği belli değil. Bu kente yakışan bir durum asla değildir. Durumun derhal düzeltilmesini, insanların sağlıklı bir şekilde balık besinle ulaşmasının sağlanmalıdır diye düşünüyorum." 
(Haber-Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi